avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale probleme cu garda financiara
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

probleme cu garda financiara

Buna Ziua
Am fost invitat la sediul garzii financiare ieri pentru a mi se efectua un control de la inceputul anului si pana la ultima factura din aceasta luna. Am fost verificat pana in luna mai negasindu-se nimic urmand ca luni sa se continuie cercetarile pana la zi. Din luna iunie ac am inceput sa achizitionez si cereale de la doi furnizori care le achizitioneaza din cate stiu de la tarani sau mici asociatii pe care le-am vandut comcerealului in schimbul uni comision ( 5 lei /tona). Am contracte cu cei doi, am contract cu comcerealul pentru fiecare recolta in parte am facturi de intrare de la cei doi , am facturi de iesire , borderouri de calitate a marfii. Toata activitatea mea se desfasoara in cadrul silozului comcerealului astfel : dupa ce una din firme aduce o parte de marfa dupa cantarire imi factureaza mie dupa care o descarca in siloz dupa ce se strange o cantitate conform contractelor o facturez catre comcereal incasez banii prin cont si totodata si platesc furnizorul, comisionul il castig de la cei doi furnizori ai mei intru-cat ei au firme infiintate anul acesta si comcerealul nu incheie contracte decat cu firme in functionare de cel putin un an, asa am intrat in aceasta afacere. Mi s-au oprit la garda toate avizele de insotire a marfii ale mele, facturiere, printre altele mi s-a cerut si avizele de insotire a marfii, fisele de transport ale celorlalti furnizori pana la intrarea marfii la mine in firma pe care nu le am dar sunt convins ca le au ceilalti . Dupa ce am incheiat acest control partial am fost dus la directorul garzii financiare unde am fost interogat ca la politie , cine sunt , cum se numesc, rudele mele, daca cunosc anumite persoane care au activat in acest domeniu, cum am racolat furnizorii mei, de unde achizitioneaza ceilalti marfa si multe alte intrebari . Dupa ce am raspuns si probabil nu erau raspunsurile pe care le asteptau mi s-a spus e posibil ca eu sa fac ca marfa pe care o cumpar sa para " alba" si pana luni sa ma gandesc daca sunt cu ei sau citez " contra lor" si tot luni sa dau o nota informativa scrisa cu intrebarile care mi-au fost puse . E normal sa fiu santajat in acest fel ? Nu inteleg ce magarii as fi putut face .

Cel mai recent răspuns: stefanitaorzan , utilizator 10:14, 10 Septembrie 2009
Astepti Procesul-verbal incheiat de ei. Pana atunci stati linistit! Zic si eu.
In situatia in care nu sunteti de acord cu ceva din PV mentionati acest lucru la intocmire. Succes !
Buna ziua
Linistit stau, pentru ca stiu ca nu am vandut nimic fara acte totul este la vedere, pe mine ma deranjat modul cum au apus problema " ori esti cu noi ori impotriva noastra " si de ce sa dau acea nota explicativa . Am mai avut controale de la garda dar totul se finaliza in max 1 ora cu sau fara amenda.
E posibil sa nu va fi gasit nimic ilegal si atunci nu au baza legala prin care sa va sanctioneze.... cine stie....... poate de asta au reactionat asa....... Stati linistit !:)
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fiscalitate ctr consignatie realog realog Am o societate platitoare de TVA si am ca domeniu de activitate comert online. Nelamuririle mele sunt legate de vanzarea unor produse handmade preluate ... (vezi toată discuția)
I.i. marfa in custodie liliigretz liliigretz Buna ziua, Intrprindere Individuala - magazin naturist, se primeste marfa pe baza de aviz de insotire a marfii. Dupa vinderea totala sau partiala a marfii ... (vezi toată discuția)
Factura pentru contract de consignatie Kovacsdaria Kovacsdaria Buna Lucrez la o firma de telefonie mobila si as dori sa stiu cum se face o factura in regim de consignatie.Stiu cum se inregistreaza in contabilitate ,dar la ... (vezi toată discuția)