avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... constructie pe loc extravilan
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

constructie pe loc extravilan

Buna ziua,
Dupa ce am cumparat un pamant la tara am decis sa ne construim o casa decenta..
Momentan noi nu locuim in tara..asa ca..am dat o procura la matusa mea sa ma reprezinte in tot ce am nevoie sa trec pamantul de la extravilan la intravilan...ea a vorbit cu primarul satului si nu stiu cum a reusit sa-l convinga sa o lase deja sa-mi inceapa constructia...am deja apa trasa in casa ,curent si canalul de apa..am inceput deja sa platesc facturi la ele lunare...a trecut deja vreo 6 luni am ajuns deja la acoperis si actele de trecere la intravilan tot nu sunt gata....matusa mi-a spus ca deja un arhitect se ocupa de tot ce e nevoie pentru trecere...dar acum arhitectul a "disparut "nu ami mai raspunde la telefon...nu dau de el...eu acum ce sa fac?sa merg la primarie ?sa opresc constructia?o sa fiu amendata si totodata mi se va demola casa?va multumesc antipcipat!!!!
Din perspectiva prevederilor legale in vigoare nu sunteti tocmai in legalitate.
In primul rand, potrivit prevederilor art. 91/1 din legea 18/1991 a fondului funciar "amplasarea noilor constructii de orice fel se face in intravilanul localitatilor".
Mai intai trebuie facuta trecerea terenului din extravilan in intravilan, care se satbileste si se delimiteaza prin Planul urbanistic general (art. 46/2/a din Legea 350/2001 privind amenajarea teritoriului si urbanismul).
Cu exceptia situatiei cand trecerea in intravilan s-ar face prin Planul urbanistic general, caz in care nu mai este necesara si scoaterea terenului din circuitul agricol, in cazul trecerii in intravilan printr-un plan urbanistic zonal este necesara inclusiv scoaterea terenului din circuitul agricol.
De-abia dupa ce realizati operatiunile de mai sus, obtineti Certificat de urbanism de la primarie, detineti toate avizele solicitate si aveti Autorizatie de construire, va puteti considera in legalitate.
In situatia de fata sunteti in ilegalitate din punct de vedere al prevederilor Legii 50/1991 insa, apeland la intelegerea si sprijinul autoritatii publice locale (primar), puteti face demersuri necesare pentru intrarea in legalitate, evitarea platii amenzilor si/sau demolarea constructiei. Trebuie procedat cu diplomatie, fara zarva si, mai ales, evitand conflictele cu vecinii, care v-ar putea reclama starea de ilegalitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecere teren din extravilan in intravilan AlinaBadea08 AlinaBadea08 Buna ziua, Stie cineva unde ar trebui sa ma adresez pentru scoaterea unui teren din extravilan si trecerea lui in intravilan? Am primit informatii ... (vezi toată discuția)
Oug 34/2013 rmirela16 rmirela16 Buna seara, Daca detin un teren de 800 mp intravilan in indiviziune pe care exista o constructie si 300 mp sunt in categoria de folosinta curti constructii si ... (vezi toată discuția)
Trecere in intravilan/ scoatere circuit agricol. lenkesrl lenkesrl :help: am un teren care in PUG avizat este in intavilanul localitatii. insa in extras CF figueaza ca extravilan. am de la primarie un certificat de urbanism ... (vezi toată discuția)