avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1095 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Cultură generală Diferenta intre ginecolog si chirurg ginecolog
Discuție deschisă în Cultură generală

Diferenta intre ginecolog si chirurg ginecolog

Care este diferenta intre un ginecolog si un chirurg ginecolog? De ex...ginecologul face operatia de cezariana sau asta e de competenta chirurgului ginecolog?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 12:00, 21 Octombrie 2011
chirurgia este o specializare suplimentara. nu orice ginecolog este si chirurg
chirurgul ginecolog face operatii.ginecologul consultatie

Toti ginecologii fac / pot face operatii de cezariana.

Sintagma ''chirurg ginecolog'' poate veni de la faptul ca exista medici cu dubla specializare, iar in acest caz se pare ca este vorba de obstetrica-ginecologie si chirurgie generala.

Completare
Nu stiu / nu am auzit de niciun ginecolog care sa nu fi facut niciodata operatii de cezariana. Ceea ce desigur nu inseamna ca nu exista.
Ultima modificare: Vineri, 21 Octombrie 2011
Ares-3, moderator
Specializarea se numeste obstetrica-ginecologie si face parte din ramura chirurgiei. Specializarile poti fi impartite in 2 ramuri: chirurgicale si medicale. Prin urmare nu exista ginecolog si chirurg ginecolog, deoarece orice ginecolog automat este chirurg.
Medicul ginecolog este si chirurg ginecolog,dupa cum spuneti dvs.
Are dreptul conform legii de a face operatii specifice dar nu toti medicii ginecologi le fac deoarece nu vor...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Malpraxis, soția mea a născut o fetiță de 3 kg prin cezariana, ... ..sorin, ..sorin, Malpraxis, soția mea a născut o fetiță de 3 kg prin cezariana, in prima zi de naștere al copilului am fost anunțat că fetița e bine, a doua zi, soția ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, va rog sa ma ajutati daca este caz de malpraxis ... Laura_89 Laura_89 Buna ziua, VA ROG SA MA AJUTATI DACA ESTE CAZ DE MALL PRAXIS Am fost operata la Spitalul de urgenta .............., in data de 01.07.2020, ... (vezi toată discuția)
Recunoasterea in italia a titlului de asistent medical diplomat c_mar c_mar Am absolvit in 2002 un colegiu medical universitar-3 ani.In diploma mea este scris ca sunt absolventa a facultatii de medicina universitatea ... (vezi toată discuția)