avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Ce trebuie sa fac pentru a avea vechime neintrerupta ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Ce trebuie sa fac pentru a avea vechime neintrerupta in campul muncii?

Buna ziua,

Am fost in somaj pana la data de 10 septembrie 2011, timp in care am cautat de lucru, dar cu parere de rau va marturisesc ca la varsta de 55 ani, nu m-a angajat nimeni.

Acum vin cu 3 intrebari la d-vs.

1) Va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa fac pentru a avea vechime neantrerupta in campul muncii?

2) Daca pot plati contributia la casa de pensii, pana la ce data o pot face?

3) Daca nu mai pot plati pentru luna septembrie, si s-a intrerupt vechimea, care sunt repercursiunile?

Multumesc.

Rodica

Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 22:41, 26 Octombrie 2011
1. - Nu puteti plati retroactiv contributia la pensie.
- Daca aveti posibilitati financiare puteti incheia un contract de asigurare sociala cu Casa de Pensii care va fi valabil de la data incheierii sale.

2. Singura repercusiune este ca perioada in care nu ati platit contributia la pensie nu este stagiu de cotizare.

3. Daca spuneti data nasterii si vechimea in munca (in care intra si perioada de somaj indemnizat) vedem daca puteti sa beneficiati de pensie anticipata partiala in acest an.
Data nasterii sotului meu este iulie 1956, angajat din august 1974, cu stagiul militar de 1 an si sase luni, si cu o vechime neantrerupta pana pe 10 septembrie 2011 cu tot cu perioada de somaj.

Precizez faptul ca dupa intreruperea contractului de munca a intrat imediat in somaj.

As vrea sa stiu daca are suficienti ani de contributie pentru iesirea la pensie partial anticipata care probabil va fi la 60 de ani.

Multumesc mult pentru raspuns
1. Din ce ati scris am inteles ca este vorba chiar de dvs. (femeie).
2. Pentru un barbat nascut in 1956 varsta standard de pensionare este de 65 de ani iar stagiul complet de cotizare este de 35 de ani.
3. Deoarece are indeplinit stagiul complet de cotizare poate solicita pensie anticipata partiala la varsta de 60 de ani.
Doamna, :)

Nu are nicio relevanta, pentru obtinerea drepturilor de pensie, daca cel care le solicita are vechime neintrerupta in munca. De altfel, aceasta sintagma nici nu mai este utilizata astazi, intrucat nu se mai regaseste in prevederile legale in vigoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare anticipata barbati cristinahogye cristinahogye - sunt angajat din 1975 (conditii de munca normala) - armata am facut-o intre anii 1976- 1978 - am fost somer un an dupa care am lucrat opt luni la ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata anca31 anca31 Buna ziua, Va adresez rugamintea de a ma consilia intr-o problema pe dreptul muncii. In luna aprilie 2011 voi implini 55 de ani. Mentionez ca in acest moment ... (vezi toată discuția)