buna ziua,
conform hot.de divort din data de 07.12.2010,fostul sot a fost obligat la plata pensiei de intretinere lunara in favoarea celor 2 copii,reprezentand 33% din venitul net lunar realizat la.....(firma care ,am aflat ulterior,il daduse afara in 06.12.2010).
in iulie,a.c.,am facut plangere la parchet pt neindeplinirea acestei obligatii.mentionez ca,de atunci,fostul sot nu lucreaza ...oficial,dar realizeaza venituri din alte activitati.
fiind mentionata in hotarare aceasta societate ,iar el nemailucrand acolo,ma dezavantajeaza ,in sensul ca mi s-a spus ca trebuie sa fac alta actiune si sa solicit pensie de intretinere raportata la venitul minim.
din moment ce el a mintit in fata instantei,firma respectiva nu a raspuns la adresa facuta de politie,iar el a declarat ca nu lucreaza ,nu inteleg de ce nu i se poate stabili pensia in functie de declaratia lui. de ce trebuie tot eu sa fac alta actiune,sa cheltui alti bani?
va rog sa ma lamuriti,iar daca asta trebuie sa fac,as dori un model de actiune in acest sens.
multumesc!
PS: va fi obligat fostul sot sa-mi plateasca pensie de la data terminarii divortului sau numai din data introducerii acestei noi actiuni?
Este obligat sa plateasca de la data stipulata in hotararea prin care a fost stabilita pensia.
Daca dv stiti ca nu mai este angajat cu forme legale, va trebui sa il actionati in judecata in vederea stabilirii pensiei raportat la venitul minim pe economie.