avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1038 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Permis de conducere USA - valabil pentru procura?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Permis de conducere USA - valabil pentru procura?

Buna ziua,
Eu impreuna cu matusa mea detinem o garsoniera Vreau sa vand garsoniera si imi trebuie o procura de la ea In contractul de vanzare-cumparare initial apare si sotul ei deci bunul ii apartine si lui Acum ,am fost la un notar unde a dorit cumparatorul si exista o chestiune ,sotul matusii mele nu are pasaport de Romania sau de USA valabil pentru ca nu calatoreste si nu are nevoie .Notarul zice ca nu putem sa il identificam in procura cu permisul de conducere de USA care este valabil
Asa este oare?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 15:19, 21 Octombrie 2011
Da, notarul are dreptate.
Trebuie sa aiba carte de identitate sau pasaport.
Pernisul de conducere nu este un act de identitate.
Unchiul este in Romania sau in SUA? Daca este in Romania sa mearga sa isi faca CI, daca este in SUA sa mearga cu permisul de conducere la notarul bancii unde are un card de credit si il rezolva acolo imediat, nu mai ca ulterior va trebui sa il apostileze.
Ultima modificare: Vineri, 21 Octombrie 2011
Alexandru Munteanu, Avocat
Daca unchiul este in Romania mai poate exista varianta din legea 36/1995 art.50 li.c - doi martori de identitate, cunoscuti de notarul public sau legitimati cu acte de identitate....sau lit.b , atestarea avocatului care asista partea. Daca se afla in SUA procura o da in SUA conform legii locului si apoi apostilata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de identitate pentru contract notarial enverhoxha enverhoxha La cumpărarea unui bun imobiliar, singurul act de identitate acceptat de notar pentru contract este CI, sau se poate folosi un alt act (paşaport, permis de ... (vezi toată discuția)
Procura din strainatate vanzare imobil NicolTudor NicolTudor Buna ziua, Doresc sa inchei un antecontract de vanzare-cumparare a unui imobil dobandit prin programul ''Prima casa''. Vanzatorul imobilului a incheiat in ... (vezi toată discuția)
Pasaport din sua ponor ponor nepotul ramas in SUA; cartea de identitate,pasaportul expirate; permis de conducere valid; fara viza; ce poate face sa obtina pasaport si eventual carte de ... (vezi toată discuția)