avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 340 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Cafeneaua economiştilor Ce fac cu un curs de contabilitate?
Discuție deschisă în Cafeneaua economiştilor

Ce fac cu un curs de contabilitate?

Buna ziua,
am facut timp de 9 luni un curs de contabilitate organizat de AJOFM iar acum ma intreb la ce imi foloseste avand in vedere ca nu am facultate.
Daca deschid o firma (unde nu voi fi administrator ) am inteles din Legea 82 ca nu pot sa tin eu contabilitatea numai o persoana cu studii superioare.
La ce este util acest curs daca eu mai trebuie sa angajez un contabil?
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Mircea SCALAT , Contabil 22:32, 12 Noiembrie 2011
Buna ziua !
Aceasta intrebare trebuia sa v-o fi pus inainte sa faceti acest curs, solicitand informatii suplimentare !!!
Ce scrie pe diploma ???
am solicitat informatii si am primit raspuns ca pot tine contabilitate cu acest curs. Ulterior s-a operat modificare in lege cum ca trebuie ca persoanele care tin contabilitate sa aiba studii superioare. Pe diploma scrie certificat asistent gestiune-contabil si probabil ca pot doar sa ajut pe altii la munca (pe cei cu studii superioare) daca bineinteles o sa ma angajeze cineva.
Exact, cu acest certificat puteti intocmi evidenta primara a unei societati.
multumesc
Gabrielle Monique a scris:

Exact, cu acest certificat puteti intocmi evidenta primara a unei societati.

Din punct de vedere semantic EVIDENTA (de orice tip) se poate TINE, CONDUCE, ORGANIZEAZA, in nici un caz nu se intocmeste.
Documentele se intocmesc!
>BANU20< se poate angaja cu contrcat de munca CIM, la orice firma pentru a conduce evidente contabile si/sau activa in societati de contabilitate.
*Nu are dreptul legal de a INTOCMI SI SEMNA SITUATII FINANCIAR-CONTABILE

Alte discuții în legătură

Semnare bilant camicami camicami Ma aflu in urmatoarea situatie: am promovat examenul de acces la profesia de expert contabil,sunt in perioada de stagiu intensiv urmand ca in octombrie sa ... (vezi toată discuția)
Toate societățile comerciale au nevoie de contabil autorizat/atestat? semnătura administratorului nu-i suficientă? marcel.damaschin marcel.damaschin Orice societate are nevoie de contabil autorizat/atestat? Semnatura administratorului nu-i suficienta? Evident, nu includ si vizarea bilantului anual. Multam! (vezi toată discuția)
Contabil firma ramiha ramiha Buna ziua, Am o firma nou infiintata si sunt in faza de cautarea unui contabil. Intrebarea este: ce conditii trebuie sa indeplineasca un contabil pentru a ... (vezi toată discuția)