avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... atribuire numar cadastral+intabulare=iesire din ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

atribuire numar cadastral+intabulare=iesire din indiviziune?

Buna ziua,
Ma confrunt cu urmatoarea problema si v-as ruga sa ma ajutati
In 2006 am cumparat un teren caruia i-am atribuit numar cadastral si l-am intabulat pe mine. Mentionez ca am cumparat cota de 1245/6338, dar pe coala CF apare doar terenul meu, respectiv 1245 mp
Intrebarea mea este: am iesit din starea de indiviziune in care ma aflam cu ceilalti proprietari ai tarlalei? Mentionez ca ceilalti proprietari sunt in indiviziune, dar as dori sa stiu daca eu, procedand astfel, am iesit din aceasta stare.
Astept raspunsurile Dvs.
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: TRAIAN78 , utilizator 20:39, 21 Octombrie 2011
Daca in actul de vanzare-cumparare se mentiona ca ati cumparat cota de 1245/6338, fara ca terenul cumparat de dvs. sa fie individualizat in cadrul terenului mai mare, nu puteati obtine nr. cadastral si face intabularea pe o parcela individual determinata.
Sigur nu ati uitat sa ne spuneti ceva?
Nu, nu am uitat nimic...
De la cine l-am cumparat avea titlu de proprietate...in baza titlului de proprietate am facut contract de vanzare-cumparare si l-am cumparat....imediat dupa aceea l-a masurat cu un inginer autorizat, care mi-a facut dosarul, mi l-a intabulat...tot tacamul...
Credeti ca pot fi ceva probleme cu acest teren? Avand in vedere ca deja au aparut niste discutii cu vecinii...
Multumesc mult!
Atunci trebuie facuta iesirea din indiviziune.
Multumesc mult pentru raspuns!
Va doresc o seara frumoasa!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor granituire va rog TRAIAN78 TRAIAN78 Buna ziua, In anul 2008 am cumparat un teren agricol prin vanzare cumparare, in cota de 1245 mp din 6887 mp. Am realizat un plan de amplasament si ... (vezi toată discuția)
Plan cadastral mia26maria mia26maria Va rog sa mi spuneti daca se poate face cumpararea unei parti din o parcela intabulata dar fara sa aiba facute masuratorile in teren ? Pot sa parcurg eu acest ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren extravilan fara iesire din indiviziune cyan cyan Situatia se prezinta astfel, un teren de 6 ha extravilan cu cadastru, arendasul a cumparat 3 ha de la mostenitorii unui proprietar iar mostenitorii celuilalt ... (vezi toată discuția)