avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 985 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare fictiva
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare fictiva

Buna , in acest moment ma aflu in strainatate , sotia mea este insarcinata , in ce conditii poate sa se angajeze fictiv in Romania pentru a beneficia de ceva banuti si cu cat timp inainte trebuie sa fie angajata ca sa primeasca maternitatea ,planuim sa ne intoarcem definitiv in 2012 inainte sa nasca . Care sant taxele care le plateste o firma pentru un angajat . Ce ma sfatuiti ar fi rentabila sau nu are rost sa ma complic . De ce nu ramanem aici sa nasca , pentru ca e in somaj si nu cred ca ar avea ceva venit.
Va multumesc .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:02, 21 Octombrie 2011
Nu aveti cum sa faceti FICTIV!!!!:hammer:
''fictivul''- va poate costa ...si puteti fi cercetat penal (ex. evaziune fiscala....)
sfat: lasati sotia asa cum e...nu mai fortati nota, iar indemnizatie va primi conf. legii. chiar daca nu a fost angajata in ultima vreme...
Succes in activitatea din strainatate ... ;)
lucdori a scris:

Buna , in acest moment ma aflu in strainatate , sotia mea este insarcinata , in ce conditii poate sa se angajeze fictiv in Romania pentru a beneficia de ceva banuti si cu cat timp inainte trebuie sa fie angajata ca sa primeasca maternitatea ,planuim sa ne intoarcem definitiv in 2012 inainte sa nasca . Care sant taxele care le plateste o firma pentru un angajat . Ce ma sfatuiti ar fi rentabila sau nu are rost sa ma complic . De ce nu ramanem aici sa nasca , pentru ca e in somaj si nu cred ca ar avea ceva venit.
Va multumesc .

1. Daca se angajeaza fictiv , cum sa beneficieze de bani ?

2. OUG nr.111/2010 prevede ca , persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, pot beneficia optional de urmatoarele drepturi:
a) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an, precum si de o indemnizatie lunara;
b) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, precum si de o indemnizatie lunara.

3. Taxele variaza in functie de salariul de pe c.i.m. .... de exemplu, la un salariu brut de 670 lei lunar, 8 h/zi - salariul minim brut pe economie - taxele sunt :
- angajatul plăteşte la bugetele de stat 160 lei
- angajatorul (patronul) plăteşte la bugetele de stat 188 lei

Asadar, statul colectează la bugetele de stat în total 348 lei.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca in intreprindere individuala Thot Thot Care sunt contributiile angajat_angajator care mi se retin daca sunt angajata cu contract individual de munca la o intreprindere individuala ? Multumesc. (vezi toată discuția)
Indemnizatie concediu crestere copil, studenta miiru92 miiru92 Buna ziua, Sunt studenta la Master zi, bugetat de stat si sunt insarcinata in 10 saptamani, pot primi indemnizatie pentru cresterea copilului in situatia ... (vezi toată discuția)
Taxe lunare platite de un srl irinarares irinarares buna ziua am un srl si platesc lunar 350 de lei taxe bani pe care ii dau contabilului si el imi face toate platile.Nu am cunostinte in contabilitate motiv ... (vezi toată discuția)