Buna seara!.....As avea si cateva intrebari legate de stabilirea cuantumului pensiei alimentare. Situatia expusa pe scurt arata in felul urmator: in urma unei sentinte din anul 2010, fiica mea minora a avut stabilita o pensie de intretinere in cuantum 150 lei, care urma a fi platita de tatal ei. Dupa un an, in luna mai anul acesta, tatal a solicitat reducerea cuantumului avand in vedere ca din noua casatorie mai are un copil. Instanta a admis cererea( mentionez ca nu m-am opus cererii avand in vedeea ca legea tine cont de toti copii ..in mod egal...pp eu)..... iar in urma procesului s-a stabilit noul cuantum la 100 lei. Mentionez ca raportarea s-a facut sa venitul minim pe economieptr ca tatal.......a declarat atunci ca si acum ca nu are loc de munca..etc..etc... Intrebarile mele sunt urmatoarele:
* avand in vedere ca din calculul matematic reiesea o pensie de 111 lei, si nu 100 lei........pot face recurs?.......ptr acest lucru......Specific asta ptr. ca, nu mi se pare corect sa nu se tina cont de o impartire corecta la 2, chiar daca suma nu e o suma rotunda.
* in cererea de chemare in judecata, tatal copilului, a solicitat si cheltuieli de judecata. Instanta a respins aceasta cerere. Doresc sa stiu daca, in situatia in care as face recurs, ptr faptul ca suma nu e cea care reiese din calcul matematic, adica mai mica (100 lei fata de 111 lei).........judecatorul care va judeca recursul se mai pronunta si asupra aspectului referitor la cheltuielile de judecata care au fost deja respinse reclamatului.
* cum se procedeaza ca sa formulez un recurs- ce anume se depune ?
Mentionez ca de-a lungul proceselor anterioare, cat si a ultimului proces m-am reprezentat singura in instanta, si pentru acest aspect indraznesc sa adresez aceste intrebari, neavand o pregatire in acest domeniu.
va multumesc anticipat ptr raspuns!
Puteti face recurs ,dar acesta trebuie formulat in termen.Daca este incorect calculul instanta de recurs o sa modifice hotararea.Trebuie sa motivati cererea de recurs si sa indicati temeiul legal al acesteia.Nu putem pe aceasta cale sa va redactam o cerere de recurs.Daca nu aveti dreptate si cererea de recurs se respinge ,respectiv daca isi angajeaza avocat veti plati cheltuieli de judecata conform art.274 cod proc.civ.
Avocat a avut angajat si la ultimul proces......ca tot sustine ca este somer...desi realitatea este cu totul alta....... Recurs as vrea sa fac strict legat de atitudinea unui judecator caruia i se pare ca suna mai bine 100 in loc de 111. Va dati seama cred ca nu suma este mobilul, cat dreptatea ...faptul ca instanta acorda credit unui asemenea tipar de individ.......Mentionez ca de la un proces inchis in 2010 reclamatul are sa imi dea 37 miloane cheltuieli de judecata.....bani pe care nu am cum sa ii recuprez vreodata ptr ca ......teoretic nu are niciun bun pe numele lui.
Puteti declara recurs, numai ca aveti slabe sanse de castig. Legea nu impune obligativitatea acordarii plafonului maxim ca obligatie de intretinere, iar suma stabilita se incadereaza in plafonul prevazut de lege. Nu ati fost obligata la plata cheltuielilor de judecata deoarece ati fost de acord cu actiunea de reducere. Dar, daca recursul declarat de dv va fi respins, veti suporta cheltuielile partii adeverse.