avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 333 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Solicitare catre instanta stabilire pensie in procent
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Solicitare catre instanta stabilire pensie in procent

Ma judec din anul 2010.
In 2011 s-a stabilit o pensie in suma fixa reprezentand cam 16% din veniturile tatalui.
Inca nu se plateste acea pensie pentru perioada si cuantumul stabilite de instanta, astfel incat la acest moment am deschis proces de executare silita.
In acest moment, tatal a facut recurs, deci probabil procesul se va prelungi si pe parcursul anului 2013.
La sfarsitul procesului, copilul meu va fi deja scolar, cheltuielile fata de 2011 vor creste (cunosc ca si veniturile tatalui au crescut deja cu aprox. 10-15%, el lucrand la o multinationala profitabila) iar eu doresc ca instanta sa-mi acorde pentru copilul meu pensia de intretinere in procent (nu neaparat 25% pentru ca stiu ca acesta e procentul maxim, iar pensia se spune ca se stabileste si in functie de necesitatile copilului...desi, vezi "cazul Piturca", cand unui copil de 4-5 ani i-a fost stabilita o pensie de cca. 390 milioane lei vechi!!!).
La cat timp de la incheierea procesului actual, aflat in faza de recurs, ma pot adresa cu o solicitare catre instanta pentru stabilirea unui procent din venituri (probabil un alt proces..) ?! Mentionez ca am solicitat procent si acum, dar instanta a stabilit suma fixa (probabil pentru ca ne judecam pe vechiul cod civil..).
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: adi_2010 , utilizator 17:20, 3 Decembrie 2012
Daca si acum ati cerut procent, ar fi trebuit ca si dvs sa atacati hotararea.

Puteti formula cerere de cate ori se schimba imprejurarile care au condus la o hotarare.
Ultima modificare: Luni, 3 Decembrie 2012
gi-jane2, moderator
Nu am atacat hotararea pentru ca, sincer, nu m-am gandit ca vor stabili in suma fixa (mentionez ca abia in apel s-a stabilit o suma in functie de venituri, caci pe fond tatal a ascuns faptul ca lucra, in apel eu demonstrand ca realitatea e cu mult diferita, tatal lucrand, ba chiar cu forme legale si cu un salariu nu tocmai mic).
In al doilea rand nu m-am gandit ca poate dura atat sa pot obtine o pensie pentru copilul meu.
Hotararea pe apel s-a dat in iunie, tatal a depus recurs in august si nici la ora asta nu avem stabilita o data de judecare.
Intre timp eu am deschis dosar de executare silita dar si asta dureaza pentru ca am asteptat foarte mult deciziile instantelor cu privire la aprobarea executarii silite..si tot asa....pana se rezolva totul, copilul va fi scolar, preturile au crescut, cheltuielile au crescut..si va trebui sa deschid eu proces pentru marire, dar mai ales pentru stabilirea pensiei in procent din venituri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificarea pensiei de intretinere minor: am divortat prin notariat. ... dyzzyy dyzzyy Modificarea pensiei de intretinere minor: am divortat prin notariat. ce trebuie sa fac pentru a solicita marirea pensiei pentru intretinerea copilului. Anii ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara neplatita de mai multi ani popmiki1974 popmiki1974 Buna am divortat de zece ani si nu am primit pensia alimentara de noua ani pt copil. Desi am avut cont deschis fostul sot nu a trimis pensia iar dupa un an ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere - in suma fixa sau procent adi_2010 adi_2010 Ma aflu intr-un proces inceput in 2010, care,printre alte capete de cerere, are si \"stabilire pensie intretinere\". In apel s-a stabilit o suma fixa de 1000 ... (vezi toată discuția)