Buna am divortat de zece ani si nu am primit pensia alimentara de noua ani pt copil. Desi am avut cont deschis fostul sot nu a trimis pensia iar dupa un an contul a fost inchis de catre banca. Am fost plecata in strainatate iar el intre timp m-a dat in judecata ca sa nu mai plateasca pensia si cred ca a avut castig de cauza din spusele cunoscutilor nostri comuni. Copilul are saisprezece ani iar eu m-am recasatorit. As vrea sa stiu cum trebuie sa ma comport din punct de vedera legal sa ii dea pensia copilului? Multumesc.
deci vreme de 9 ani n-ati avut nevoie de pensia de intretinere ....
Daca v-a dat in judecata si procesul s-a incheiat, ar trebui sa aflati ce hotarare s-a dat in urma respectivului proces. Poate nu trebuie sa mai faceti nimic
In primul rand, ca un copil sa primeasca pensie, trebuie ca parintii lui sau macar unul sa se intereseze de asta, sa faca demersuri. Banii pe pensia pentru cei 9 ani nu ii mai primiti, poate ceva din urma in functie de situatie, maxim 3 ani.
Nu stiu daca procedura in dosarul tatalui s-a respectat.
Nu avea cum sa obtina in instanta sa nu mai plateasca pensie avand in vedere ca aveti un copil inca minor.
Apelati la un executor pt executarea lui silita pt ce va datoreaza pe ultimii 3 ani ( pt sume mai vechi, dreptul dvs la actiune e prescris) si actionati in judecata pt a se mari cuantumul pensiei daca atunci cand s-a stabilit, s-a stabilit in suma fixa si nu in procent.