avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Modificarea pensiei de intretinere minor: am divortat ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Modificarea pensiei de intretinere minor: am divortat prin notariat. ...

Modificarea pensiei de intretinere minor: am divortat prin notariat. ce trebuie sa fac pentru a solicita marirea pensiei pentru intretinerea copilului. Anii trec si banii nu mai au aceeasi valoare, din pacate. Creste copilul, cresc si cheltuielile lui. Va multumesc. Cui ma adresez? cooperare si lamurire in orice problema la Protectia Copilului nu am gasit pt ca sunt efectiv depasiti de orice. indiferent daca intra in atributiile lor anumite probleme legate de siguranta copilului sau macar sa ma indrume catre o anume institutie. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: dyzzyy , utilizator 16:23, 15 August 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,
Trebuie să vă adresați instanței de judecată pentru a solicita majorarea pensiei de întreținere.
Buna seara! Va multumesc!
acest răspuns util
Trebuie deschis proces.
Se va judeca cazul si se va decide de instanta...
Ultima modificare: Vineri, 14 August 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Buna seara! Va multumesc!
acest răspuns util
De cerut in instanta ar trebui sa cereti ca instanta sa stabileasca o pensie , ca nu poate ca modifice ea o intelegere intre parti,
Deci dat fiind faptul ca v-ati inteles cu tata pt o suma fixa acum cativa ani sa zicem, si de atunci nevoile copilului au crescut si probabil si leafa tatalui, cum nu exista intelegere intre dvs si tatal copilului privind majorarea pensiei, cereti ca instanta sa stabileasca o pensie de 1/4 din salariul tatalui.
daca v-ati fi inteles sa plateasca in procent, nu ati mai fi avut problema asta acuma.

Alte discuții în legătură

Daca tatal contribuie acum cu 700 lei lunar, avand salarul net ... hudulineugenia hudulineugenia Daca tatal contribuie acum cu 700 lei lunar, avand salarul net de 6000 lei, pot sa deschid proces pt marire avand in vedere ca eu ( mama ) am venitul salarial ... (vezi toată discuția)
În cazul unui divorț amiabil, în carea a fost stabilita pensia ... Turturica Liliana Turturica Liliana În cazul unui divorț amiabil, în carea a fost stabilita pensia alimentare pentru minor, aceasta va rămâne în același cuantum pana la majoratul ... (vezi toată discuția)
Majorare pensie alimentara dianakisser dianakisser Buna ziua, Primesc o pensie de intretinere de 450 ron de 7 ani, pentru fetita mea de 8 ani. Am aflat recent ca salariul tatalui lui a crescut mult. Insa ... (vezi toată discuția)