avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... cum se face contestatie la amenda pentru izolatia ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

cum se face contestatie la amenda pentru izolatia termica

in luna noiembrie 2010, am primit de la primaria oradea o somatie pentru a scoate izolatia termica facuta fara autorizatie. In urma cu cateva zile, mi-a venit amenda(canf legea 50/1991). O nimica toata.:) 1000 lei. Problema este ca, izolatia termica am facut-o in 2007, in primavara. Dar tot legea 50/1991 la art 31 spune " Dreptul de a constata contravenţiile şi de a aplica amenzile prevăzute la art. 26 se prescrie în termen de 2 ani de la data săvârşirii faptei.
"
ce trebuie sa fac? Cum demonstrez ca am facut izolatia in urma cu 4 ani? Nu am factura, deoarece tot ce am facut, am facut in regie proprie.
Pot sa aduc martori vecinii?
daca fac contestatie sunt sanse sa ma lase in pace sa nu dau jos izolatia?
Chiar daca manopera va apartine,aveti posibilitatea sa dovediti perioada de executarea izolatiei termice ,fie cu documentele de achizitie materiale ,fie cu martori
Chiar daca formulati contestatie impotriva PV emis de primarie,mai ales daca este interventie singulara in imobil si realizata fara obtinerea acordului autoritatii publice locale,avand in vedere ca s-a intervenit si modificat aspectul unitar al partii comune al imobilului,slabe sanse sa puteti indupleca autoritatea sa schimbe in tot sau in parte procesul verbal de constatare ,consemnare si sanctionare a contraventiei
ok, dar intrebarea este daca pot face ceva cu martorii ca sa nu iau amenda. trebuia sa ma atentioneze inainter de a trece 2 ani, deci nu dupa 4. acum nu au voie sa ma amendeze.
stiu ca au mijloace legale sa ma forteze sa dau jos izolatia, dar poate pana atunci, se izoleaza blocul si scap
Cetatenii Romamaniei mereu cauta portite ca cum sa ocoleasca prevederile legale.De aceea ne arata cu degetele mereu uniunea Europeana. Dragi forumisti haideti ca macar noi sa ne asumam responsabilitatea si daca am gresit fata de lege si tara sa platim amenda si sa nu mai cautam tot felul de portite de a ocoli legea. Neamtu si alti cetateni ai europei nu au in sange sportul de a scapa de raspundere daca ai gresit.
ogra a scris:

Cetatenii Romamaniei mereu cauta portite ca cum sa ocoleasca prevederile legale.

de ce nu priviti problema expusa de initiatorul topicului dpdv legal ...

Problema este ca, izolatia termica am facut-o in 2007, in primavara. Dar tot legea 50/1991 la art 31 spune " Dreptul de a constata contravenţiile şi de a aplica amenzile prevăzute la art. 26 se prescrie în termen de 2 ani de la data săvârşirii faptei.

nu vi se pare cumva ca PRIMARIA OCOLESTE LEGEA 50/1991 ???
insasi presedintele tarii si actualul prim-ministru au incalcat legea profesorilor pe care ei insasi au promovat-o pe vremea in care primministru era tariceanu, de ce ne mai mira ca o primarie incalca legile tarii, legi votate in parlament si promulgate de presedintele de la acea vreme, oricare ar fi fi fost el ;)
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Octombrie 2011
ContSters62736, utilizator
Oare reclamantul inaintea primirii contraventiei nu a fost somat de catre primarie ca sa aduca peretele blocului la forma initiala. M-ar mira faptul ca inspectorii primariei sa nu fi respectat prevederile legale si sa aplica o contraventie numai asa aiurea mai ales ca vin si alegerile.:hugall::coffee::coffee:

Alte discuții în legătură

Reabilitare termica elaeco elaeco Buna ziua, Doresc sa va intreb daca este legal ca izolatia termica a peretilor exteriori pe care eu am facut-o din bani personali sa fie data jos de catre ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de la primarie ptr izolatie termica jade_0923 jade_0923 Buna ziua, Ca orice om gospodar, care vara isi face sanie si iarna caruta, deja ma gandesc sa fac izolatia termica a peretilor exteriori si a plafonului de ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de aprobari de la cineva daca vreau sa imi izolez apartamentul? claudiabranoiu claudiabranoiu Buna seara, am si eu o intrebare, daca vreau sa imi izolez apartamentul pe cheltuiala proprie trebuie sa am aprobari de la vecini sau din alte parti? Stau ... (vezi toată discuția)