buna
am si eu o intrebare, am trait in concubinaj timp de 3 ani si acuma neam despartit
in acesti 3 ani mi-am cumparat o masina care este pe numele eu
vreau sa stiu daca are vrun drept la ia
Dacă fosta concubină poate proba că a avut vreo contribuție, poate avea pretenții la restituirea sumei plătite (dreptul de creanță menționat), nu și la vreo cotă-parte din dreptul de proprietate asupra mașinii. Cine a semnat contractul în calitate de cumpărător este proprietar.
Mutatis mutandis, cineva (concubina, vecinul de apartement, colegul de cameră) mă ajută cu niște bani să cumpăr un bun (ex. laptop, televizor, mobilă etc.). Dacă numele ei/lui nu figurează pe niciun act (ex. contract de vânzare-cumpărare, factură), poate avea vreo pretenție de a fi coproprietar al bunului?...
Concubinaju
am fost casatorit timp de 16 ani,am divortat legal dar am trait in concubinaj 5 ani,neam despartit ia are un apartament optinut in urma divortului eu o casa ... (vezi toată discuția)
Concubinaj
handsu
Daca in cadrul unui concubinaj femeia contribuie la constructia unei case cu o suma importanta ,fapt pe care barbatul recunoaste printr-o declarate olograf ... (vezi toată discuția)