avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Vreau sa cumpar firma! Cum ma feresc de eventuale ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Vreau sa cumpar firma! Cum ma feresc de eventuale probleme?

Buna ziua. Ma poate auta cineva cu o intrebare?
Vreau sa cumpar o firma care activeaza in acest moment, are angajati si contracte in derulare.
Cum ma feresc pe eventualel probleme care pot fi facute de actuali asociati (sot-sotie), nu as vrea ca preiau obligatiile asumate de ei prin garantarea unui imprumut (de exemplu), sau prin alte probleme facute la furnizori sau clienti.
Este stipulat in lege ca eu sunt directt raspunzator de faptele mele numai din momentul preluari firmei?
Va multumesc anticipat!

Cu stima si respect,
Liviu
Cel mai recent răspuns: emil6702 , utilizator 03:44, 22 Octombrie 2011
Daca vreti sa cumparati o societate ii preluati atat activul, cat si pasivul. Cel mai bine este ca actele , ultimele balante si bilantul de la 2010 si cel din iunie 2011 sa fie vazute de un contabil, care va spune care este situatia firmei respective. In balanta se pot vedea atat datoriile catre furnizori, dar si ceea ce are de incasat de la clienti. Deasemenea daca are credite , pe care le preluati automat.
Pentru activitatea pe care a desfasurat-o pana la momentul preluarii societatii de catre Dvs. este raspunzator in fata legii. Dvs. raspundeti de la momentul preluarii. Aveti grija sa intocmiti proces verbal cu toate documentele pe care vi le preda. Arhiva documentelor contabile, state de salarii, pontaje, contracte in derulare.
Bafta!:)
Probabil doriti sa fiti ajutata cu un raspuns nu cu o intrebare. Puneti toate nedumeririle dvs. in contractul de preluare si veti fi ferita de griji. Exista cumva si un raport al comisiei de cenzori mai recent? Cititi de asemenea cu atentie si anexele si notele explicative la ultimul bilant.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preluare societate prin cesiune ALINAfenesan ALINAfenesan buna ziua, va rog sa ma ajutati cu raspunsuri pentru urmatoarea situatie: o societate aflata in inactivitate temporara (suspendata) este preluata de catre un ... (vezi toată discuția)
Cine raspunde in acest caz? amalianeag amalianeag Intr-o firma unde exista director economic si un sef al serviciului fin contabil, raspunderea pentru fiscalitate, a cui este? Si care dintre cei doi ar trebui ... (vezi toată discuția)
Firma ionescu_ady ionescu_ady buna ziua la multi ani pt toate doamnele,domnisoarele si mamele intrebarea mea: vreau sa cumpar o firma catv si net firma functioneaza ce trebue sa stiu ... (vezi toată discuția)