avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1247 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie dupa 24 ani de munca?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie dupa 24 ani de munca?

Buna ziua... doresc sa stiu daca pot iesi la pensie dupa 24 ani de munca, din care 18 in jandarmerie... iar din acestia, 13 ani au fost ca militar (sergent) pe baza de contract...iar restul ca civil.?...ce drepturi am ?, si cum trebuie sa procedez pentru a iesi la pensie...va multumesc anticipat si va doresc toate cele bune.
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Octombrie 2011
hermione71, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 23:53, 26 Octombrie 2011
Nu ati precizat ce varsta aveti. Daca considerati ca ati implinit varsta de pensionare depuneti dosarul .Respingerea se motiveaza .
Precizez ...am 44 ani....multumesc!
Va rog sa precizati data nasterii dvs. Varsta standard de pensionare si stagiile sunt prevazute in anexele Legii nr. 263/2010 in functie de data nasterii, nu in functie de varsta (o scuzati pe doamna avocat, a avut cele mai bune intentii).

Va rog, de asemenea, sa precizati cat mai exact perioada lucrata in cadrul Jandarmeriei, in ani si luni (asupra perioadei lucrate ca militar pe baza de contract nu este necesar sa reveniti).

De asemenea, va rog sa cititi mai jos (este art, 3, alin. 1, lit. q din Legea nr. 263/2010) si sa-mi spuneti daca ati realizat stagii in situatiile prevazute acolo si, daca ati realizat, sa precizati aceste stagii cat mai exact, in ani si luni (nu este necesar sa reveniti asupra perioadelor pe care le-ati scris deja).
1. a avut calitatea de cadru militar in activitate;
2. a indeplinit serviciul militar ca militar in termen, militar cu termen redus, elev al unei scoli militare/scoli de agenti de politie sau student al unei institutii de invatamant din sistemul de aparare nationala, ordine publica si siguranta nationala pentru formarea cadrelor militare, politistilor si functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciare, cu exceptia liceului militar;
3. a fost concentrata sau mobilizata ca rezervist;
4. a fost in captivitate;
5. a avut calitatea de functionar public cu statut special in institutiile din sistemul de aparare nationala, ordine publica si siguranta nationala, precum si din sistemul administratiei penitenciare;
6. a avut calitatea de militar angajat pe baza de contract si/sau de soldat si gradat voluntar;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre pensionarea anticipata - activitate in sistem militar marian4ever72 marian4ever72 Sunt interesat daca anii lucrati ca sergent angajat in Jandarmeria Romana se caculeaza la pensia militara .Am 14 ani lucrati ca subofiter , 2 ca sergent + 1 ... (vezi toată discuția)
Varsta de pensionare pentru militari Dreptul muncii Dreptul muncii Cat este varsta de pensionare pentru militari, acum cu noua lege a pensiilor? A ramas la 55 ani sau este la 60 de ani, pentru fiecare caz in parte (in functie ... (vezi toată discuția)
De ce fel de pensie voi beneficia? ttincuta ttincuta am 44 de ani o vechime in munca de 26 de ani dintre care 14 ani si 5 luni ca militar . acum voi fi clasata inapt serviciul militar as vrea sa stiu ce fel ... (vezi toată discuția)