Am cumparat un apartament in 2005.In 2009 am facut greseala sa vand concubinei jumatate din apartament, dar doar din apartament,si dependintele comune ale imobilului ,care prtin natura si destinatia lor sunt in coproprietate perpetua.Nu i-am vandut cota parte din utilitati, nu scire nimic in contract de utilitati.Vreu sa intrerup curentul caci contractul este pe numele meu si individa imi face probleme, doar ea sta in apartament si nu plateste nimic.Pot sa intrerup curentul fara sa ma cheme in instanta?si sa ma oblige sa deschid curentul?
Daca dvs.nu achitati c/v curentului, catre furnizorul de utilitati, acesta suspenda/intrerupe furnizarea serviciului.Pe cale de consecinta, daca celalalt locatar al imobilului nu achita c/v utilitatilor, puteti intrerupe-daca d.p.d.v. tehnic este posibil, furnizarea serviciului, insa...veti da nastere la o serie de probleme...cititi cu atentie si ceea ce prevede contractul semnat de dvs. in situatia existentei unor astfel de situatii.
Atunci cand ati instrainat o parte din imobil, se presupune ca l-ati instrainat in aceste conditii...coproprietate fortata/perpetua si cu privire la utilitati.
Cel mai corect, ar fi o racordare separata la retea-dupa caz, realizarea/modificarea instalatiilor interioare, in vederea montarii unor contoare diferite.Solicitati si modificarea contractului, pe cale de consecinta.
Puteti solicita suspendarea sau sistarea livrarii de energie electrica in conditiile contractului de furnizare. Daca doriti va mai pot da si alte moduri de "razbunare " pe concubina/individa !!!!
Nu sunt multe situatii de acest gen.In general, se creeaza starea de indiviziune in urma dezbaterii unei succesiuni.Titularul de contract decedeaza, drept urmare mostenitorii pot prelua contractul de furnizare.Parerea mea e ca daca nu scrie in contract ca ati instrainat si cota parte din utilitati, nu veti avea nimic de pierdut .
Poate sa faca dovada ca i-am tulburat folosinta, pt. ca am lasat-o fara gaze si caldura?Nu am nici o obligatie sa-i cedez si 50 % din teava de gaz care alimenteaza centrala,caci nu scire in contract ceva despre utilitati.Cand m0am lasat dus de nas si am semnat contractul pt. jumatate din apartament, nu am vandut si jumatate din centrala. va rog un sfat
Am sistat gazele
c.peicu
Am sistat gazele conform contractului cu furnizorul.In apartament sta fosta concubina care nu a primit prin act de vanzare-cumparare si jumatate din centrala ... (vezi toată discuția)