avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Mai pot lua somaj daca am un contract de munca ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Mai pot lua somaj daca am un contract de munca part-time?

In momentul de fata beneficiez de o indemnizatie de somaj de 375 lei. Mi-am gasit un job part-time, unde mi se va face un contract de munca pe 656 lei brut, 500 lei net. Mai pot lua in continuare indemnizatia de somaj? Daca semnez acest contract, trebuie sa anunt la somaj, sau cum se procedeaza?
Va multumesc anticipat pentru raspuns! Sper sa nu omiteti intrebarea mea, deoarece trebuie sa anunt cat mai repede la job ce am decis.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:27, 22 Octombrie 2011
In momentul in care ati incheiat un contract de munca aveti obligatia de a anunta acest lucru la somaj si nu mai putei lua indemnizatia de somaj.
Nu mai puteti beneficia de ajutorul de somaj daca va angajati, chiar si cu contract de munca cu timp partial. (part-time)
Puteti cumula indemnizatia de somaj cu venituri mai mici decât valoarea indicatorului social de referinţã, în vigoare .. in prezent, valoarea acestui indicator social este de 500 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj lucrand part time Petre13 Petre13 Sunt inregistrat ca somer la Ajofm,fiind absolvent.Pot sa lucrez part time cu contract de munca?Mentionez ,ca venitul din acest job ar fi mai mic decat ... (vezi toată discuția)
Somaj +contract part-time inregistrat la itm ? promocris promocris Sunt in somaj si de curand am primit o oferta de lucru part-time (10 ore pe saptamana) pe un contract de munca inregistrat la ITM . Intrebarea mea este daca ... (vezi toată discuția)
Ccm alina-mihaela alina-mihaela buna! am si eu o intrebare, legam am dreptul sa obtin um exemplar-copie a contractului colectiv de munca din cadrul institutiei unde am fost angajata??? tot ... (vezi toată discuția)