Rog colegii cu mai multa experienta sa ma ajute cun un sfat.
Problema este urmatoare, am o societate X care a imprumutat unei alte societati Y utilaje (precizez ca acest transfer s-a a facut fara contract, dar exista o corespondenta prin care societatea care se foloseste de utilaje Y, recunoste ca le-a primit de la societatea X).
In prezent societatea Y este in faliment (nu ma mai pot inscrie la masa credal, s-a deschis procedura si s-a trecut de aceasta etapa).
Mai mult decat atat, societatea X nu este proprietarul utilahelor, ci o alta societate.
Art. 36 din lg. 85/2006 spune clar ca la data deschiderii procedurii se suspenda de drept toate actiunile judiciare sau extrajudiciare pentru realizarea creantelor asupra debitorului sau bunurilor sale.
Intrebarea mea este, cum fac sa recuperez acele utilaje; avand in vedere art. 36 cred ca orice actiune impotriva debitorului va fi respinsa sau se va suspenda.
Dar nici nu mi se pare corect ca debitorul sa-si indestuleze alti creditori prin valorificarea unor bunuri care nu-i apartin.
Multumesc anticipat celor care vor considera subiectul interesant
1. Sa intelegem ca societatea X are bani de incasat de la societatea Y? Daca da, societatea X a fost notificata privitor la inscrierea la masa credala sau notificarea s-a facut prin publicare?
2. Societatea proprietara a utilajelor sa ia legatura cu administratorul/lichidatorul numit de sindic si daca poate face dovada proprietatii in ceea ce priveste utilajele respective nu ar trebui sa intampine nici un fel de greutati la recuperarea acestora.
Vorbiti totusi cu lichidatorul el are actele contabile si stie ca aceste utilaje nu sunt ale societatii, nu vad de s-ar opune, pentru ca nici el nu poate vinde utilajele altuia.
Reorganizare???
buburuza
soc X, are o creanta imensa fata de soc Y, in urma unor discutii s-a hotarat sa se returneze marfa achizitionata de la soc.Y, asftel Y nu mai are nicio ... (vezi toată discuția)
Insolventa
ContSters271857
daca societatea la care lucrez intra in insolventa si eu am decizi civile irevocabile mai am sansa sa imi recuperez bani, dar cu cele in curs de judecata/
(vezi toată discuția)