avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1016 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Autoturism imatriculat pe handicap implicat in accident
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Autoturism imatriculat pe handicap implicat in accident

Va salut cu respect, sunt persoana cu handicap accentuat, detin un autoturism achizitionat in urma cu 4 ani in baza legii 448/2006. De curand masina a fost implicata intr-un accident rutier in urma caruia am primit de la asigurari dauna totala. Legea 448/2006 Sectiunea a 7-a Facilitati,Art. 26,spune: persoanele cu handicap fizic grav si accentuat beneficiaza de scutire de la plata taxelor vamale si a accizelor dupa caz pentru introducerea in tara, o data la 5 ani, la alegere, de motociclete motorete sau autoturisme adaptate special pentru transportul persoanelor cu handicap pentru folosinta proprie. Intrebarea mea este: Daca eu sunt nevinovat de producerea accidentului, am voie sa-mi achizitionez un nou autoturism in aceleasi conditii ale legii dupa 4 ani?
Va multumesc pentru rabdarea de a-mi citii rindurile
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 21:43, 22 Octombrie 2011
Termenul legal prevazut si mentionat de dvs este de 5 ani,fara derogari sau alte exceptii
Din cate cunosc eu nu puteti beneficia de acea facilitate de scutirri de anumite taxe inaintea termenului de 5 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie auto catre persoana cu dizabilitati rollea rollea locuiesc in italia (rezident cu acte !) doresc sa vin in tara si sa donez unei persoane cu dizabilitati fizice un autoturism euro 2 cu motor de 1400 cc . accea ... (vezi toată discuția)
Persoane cu handicap ancafogarasi ancafogarasi La angajarea unei persoane cu certificat de handicap se intocmeste un dosar care se depune vreunei autoritati, sau pur si simplu in baza legii 448/2006 ... (vezi toată discuția)
Restituire impozit-scutire fiscala art 26 lit b legea 448/2006 Suzeta Suzeta Sunt reprezentant legal al unui minor ce se incadreaza in grad de handicap grav si beneficiaza de prevederile legii 448/2006 -art 26 lit b -\"scutire de la ... (vezi toată discuția)