avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 977 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Care este reglementarea care interzice unui functionar ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Care este reglementarea care interzice unui functionar ANAF sa completeze o cerere si / sau declaratie a unui contribuabil?

care este reglementarea legala si/sau procedurala care interzice unui functionar ANAF sa completeze o cerere si sau declaratie a unui contribuabil ,cerindu-i ulterior acestuia sa o semneze ?
Cel mai recent răspuns: TIME BM , Contabil 20:36, 22 Octombrie 2011
Daca cititi cu atentie , orice formular - declaratie pentru ANAF are , inainte de semnatura , inserata sintagma "Sub sanctiunile aplicate faptei de fals în acte publice, declar ca datele înscrise în acest formular sunt corecte si complete.".
Prin urmarea cel care declara trebui sa si completeze, nu doar sa semneze.
documentele sunt completate de un functionar anaf ...si intinse spre semnare contribuabilului ,persoana fizica ,din zona rurala ...careia i se specifica ca "i s-a facut un favor "....contribuabilul semneaza un formular gata completat .....
in vederea solicitarii in instanta a anularii documntului prin deschiderea in pararel a unei plangeri penale ,unde se specifica ca este interzis functionarului public sa completeze un document in numele contribuabilui ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine semneaza si raspunde de declaratiile intocmite de contabil? ismi3ismi ismi3ismi Am intreprindere individuala din luna august 2011,neplatitor de TVA. Contabilul pe care il am ,spune ca declaratiile se semneaza doar de catre ... (vezi toată discuția)
Am un certificat digital. cum pot semna declaratiile pentru alte firme? oviiul oviiul daca am un certificat digital si semnatura electronica pentru o firma ce pasi trebuie sa urmez sa pot semna si declaratiile pentru alte firme (vezi toată discuția)
Profesiile libere: ce impozite si contributii sociale trebuie platite catre stat in 2014? Laura Ciobeica Laura Ciobeica \\"Veniturile din profesii libere, realizate in mod individual si/sau intr-o forma de asociere, sunt venituri din activitati independente si cuprind veniturile ... (vezi toată discuția)