Am intreprindere individuala din luna august 2011,neplatitor de TVA.
Contabilul pe care il am ,spune ca declaratiile se semneaza doar de catre administrator(adica eu),pt ca ,zice el."in declaratie trebuie trecut CNP-ul " meu ,si mai zice ca dansul poarta raspunderea actelor contabile intocmite,doar pe baza contractului incheiat intre noi;iar daca vreau sa mearga dansul sa le depuna la ghiseu (dar tot semnate de mine),ii va trebui procura de la notar.
1)totusi,nu cine intocmeste actele contabile,inclusiv declaratiile ,le si semneaza si raspunde de ce e trecut acolo?ma pot baza doar pe contractul incheiat,unde spune ca va intocmi actele contabile,fara sa semneze si dumnealui aceste acte?
2)Semnatura mea,ce valoare are pe declaratii?de aprobare si control ,de intocmire sau pur si simplu de titular al firmei,raspunderea celor declarate ,fiind la contabil,in baza contractului?
zice asa,in declaratie:"Sub sanctiunile aplicate faptei de fals în acte publice, declar ca datele înscrise în acest formular sunt corecte si complete.",pot fi eu responsabila de ceea ce intomeste dansul,daca eu nu stiu exact cum se fac actele contabile din care rezulta aceste declaratii...ca daca stiam,nu mai luam contabil...trebuie sa verific eu actele,declaratiile dansului,ca sa pot semna?...cum le verific,daca nu am calificarea necesara intocmirii acestor acte?de unde sa stiu eu ca sunt "corecte si complete"?....apropos de "corecte",dansul spune ca nu trebuie sa adune la venitul impozabil si valoarea stocurilor de marfa de la sfarsitul anului...daca nu face asta,eu pot semna linistita acea declaratie?...pt ca am citit ca acele cheltuieli sunt nedeductibile pt anul in care nu au generat venituri...
3)in plus,in contractul cu care a venit(si ,pe care,l-am citit mai atenta,dupa ce am semnat,din pacate),are specificat ,ca raspunderea dansului,asupra intocmirii actelor contabile,"in orice situatie",este limitata la tariful pe care l-a primit de la mine.e corect?
4)E corecta aceasta abordare a dansului?Cum se procedeaza,de fapt?Va rog mult,sfatuiti-ma cum sa fac,sa nu am probleme.
Cel mai recent răspuns:
Deia19 , utilizator
16:33, 14 Aprilie 2015