avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Va rog ajutor, urgent !
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Va rog ajutor, urgent !

Avem incheiat contract de prestari servicii cu o firma de conta dar aceasta refuza sa semneze declaratiile lunare si trimestriale, spunand ca trebuiesc semnate de administrator.Mai nou au spus ca administratorul trebuie sa semneze si bilantul. Este adevarat, administratorul trebuie sa semneze? Atunci pentru ce mai platim ? Si daca intr-adevar administratorul trebuie sa semneze atunci cine este responsabil pentru corectitudinea datelor din toate declaratiile si deconturile (impozit,tva,etc.), fiindca administratorul nu are cunostinte contabile si sa semneze niste declaratii pentru care altcineva incaseaza bani sa le intocmeasca nu mi se pare tocmai corect.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: alina240 , utilizator 09:48, 27 Iulie 2009
Aceste documente contabile se semneaza si de catre contabilul autorizat si de catre administrator, pentru ca in sarcina administratorului este sa depuna aceste acte referitoare la societatea condusa de el, si pe de alta parte firma de conta nu poate sa puna stampila dvs pe documente peste numele lor, nu?
Ei semneaza in numele lor si raspund pentru acuratetea serviciilor facute.

Intr-o societate sunt si alte documnet, contracte , decizii... pe care le intocmeste altcineva , nu? Dar un contrct de exemplu, intocmit de juristul societatii, va putea produce efecte daca e semnat doar de jurist? Nu, va trebui sa fie semnat si de dvs, pentru ca dvs sunetti reprezentantul societatii.

Mentionez ca unele atributii le puteti delega, daca vreti, si atunci mai scapati de a semna acte :)
Ultima modificare: Duminică, 26 Iulie 2009
Gratiela Ratiu, Consultant resurse umane
In limbaj popular dar explicit:
Administratorul raspunde de ce acte inainteaza contabilitatii,iar contabilitatea de modul in care le inregistreaza(incadrari in conturi,etc)...
Administratorul este obligat sa semneze alaturi de firma de contabilitate,in sensul ca-si insuseste prevederile actelor respective,care insa au fost intocmite de firma de conta...
Declaratiile sunt documente prin care societatea isi asuma anumite obligatii de plata catre buget.Cine le plateste?! Contabilul?Firma de conta?!
Le plateste societatea careia ii apartin, nu?Cine este reprezentantul legal al societatii?Eu zic ca administratorul.
Bilantul are 2 rubrici, una pt.administrator si una pentru cel care l-a intocmit.
Si da, administratorul unei firme trebuie sa aibe cunostinte minime de contabilitate si management si multe altele ca de aia s-a hotarat sa fie intreprinzator, sa stie mai mult si sa castige mai mult decat un angajat.
Orice intreprinzator ar trebui sa stie sa "citeasca" o balanta, sa inteleaga un bilant, pentru ca bilantul nu este scris in limbi straine, iar unde nu intelege, isi poate intreba contabilul, ca de aia il plateste...
Va multumesc pentru raspunsuri.

Binenteles ca societatea isi plateste impozitele si administratorul isi asuma plata lor. Am intrebat doar cine trebuie sa semneze de ex. declaratia 100, administratorul sau contabilul sau amandoi? Referitor la bilant probabil ca firma de conta a vrut sa spuna ca trebuie sa semneze si administratorul si nu am inteles eu bine, acum am inteles ca trebuie sa semneze amandoi si mi se pare corect ca firma de conta sa semneze la intocmit .
Si desigur ca orice intreprinzator ar trebui sa stie sa citeasca o balanta dar de unde sa stie intreprinzatorul daca sumele sunt corecte, daca incadrarea in conturi s-a facut corect? Ar trebui ca intreprinzatorul sa fie si contabil? Sa-si intocmeasca singur declaratiile ?
De unde stiu eu ca painea pe care o cumpar de la magazin e comestibila.Sau masina pe care o conduc nu explodeaza?!Fiecare are datoria sa-si respecte contractele asumate.Daca patronul nu stie daca sunt sau nu corecte inregistrarile sau are dubii, poate apela la un auditor sau la o contraexpertiza contabila.
Ultima modificare: Luni, 27 Iulie 2009
Smart Contab Expert S.R.L., Contabil

Alte discuții în legătură

Cine semneaza declaratiile ? alina240 alina240 Buna ziua, As dori sa intreb ceva legat de declaratii. Detin o firma, SRL si am contract cu o firma de contabilitate, contabilul are calitatea de expert ... (vezi toată discuția)
Dizolvare si lichidare simultana a societatii stan camelia stan camelia Am solicitat dizolvarea si lichidarea societatii si in etapa a doua mi se cere bilant de lichidare si raport de lichidare. Puteti sa-mi spuneti unde gasesc ... (vezi toată discuția)
Toate societățile comerciale au nevoie de contabil autorizat/atestat? semnătura administratorului nu-i suficientă? marcel.damaschin marcel.damaschin Orice societate are nevoie de contabil autorizat/atestat? Semnatura administratorului nu-i suficienta? Evident, nu includ si vizarea bilantului anual. Multam! (vezi toată discuția)