avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Va rog ajutor, urgent !
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Va rog ajutor, urgent !

Avem incheiat contract de prestari servicii cu o firma de conta dar aceasta refuza sa semneze declaratiile lunare si trimestriale, spunand ca trebuiesc semnate de administrator.Mai nou au spus ca administratorul trebuie sa semneze si bilantul. Este adevarat, administratorul trebuie sa semneze? Atunci pentru ce mai platim ? Si daca intr-adevar administratorul trebuie sa semneze atunci cine este responsabil pentru corectitudinea datelor din toate declaratiile si deconturile (impozit,tva,etc.), fiindca administratorul nu are cunostinte contabile si sa semneze niste declaratii pentru care altcineva incaseaza bani sa le intocmeasca nu mi se pare tocmai corect.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: alina240 , utilizator 09:48, 27 Iulie 2009
Actele se semneaza de catre contabil (reprezentantul firmei de contabilitate) in locul rezervat persooanei care le-a intocmit, iar administratorul semneaza in calitate de reprezentant al firmei ale carei acte au fost incheiate.
davideg a scris:

De unde stiu eu ca painea pe care o cumpar de la magazin e comestibila.Sau masina pe care o conduc nu explodeaza?!Fiecare are datoria sa-si respecte contractele asumate.Daca pvtronul nu stie daca sunt sau nu corecte inregistrarile sau are dubii, poate apela la un auditor sau la o contraexpertiza contabila.


Nu vreau sa spun ca patronul are dubii doar ca nu are suficiente cunostinte de contabilitate incat sa fie convins ca toate actele sunt intocmite corect dar nici nu poate sa spuna ca nu sunt corecte. Si sincer acuma de unde bani pentru a apela si la auditor si la contraexpertiza contabila fiindca firma este noua, mica si activitate foarte putina.

Referitor la paine eu cred ca producatorul isi asuma responsabilitatea. Daca merg la notar semneaza si stampileaza dansul, daca merg la avocat iarasi semneaza si stampileaza dansul, bineneteles nu in locul meu ci in locul dumnealor acolo unde este cazul. Daca merg la medic iarasi semneaza si stampileaza medicul nu trebuie ca mai intai sa am eu cunostinte medicale. Daca imi construiesc o casa pe proiect semneaza proiectantul la intocmire proiect si eu la beneficiar nu semnez eu peste tot numai fiindca este casa mea.
Daca masina mi-a repara un servis autorizat eu cred ca este responabil, daca vreau sa mi-o repar singur este responabilitatea mea, tot asa si la firma daca vreau sa-mi intocmesc singur evidenta contabila imi asum responsabilitatea dar nu sunt contabil si de aceea am apelat la o firma de contabilitate.
Tot asa consider ca si documentele contabile trebuie semnate la intocmit de contabil si la adminstrator de administrator. Dar asa cum am spus doar consider, fiindca nu stiu cum este corect si de aceea am intrebat pe forum. Din ce am inteles din alte topicuri, contabilul trebuie sa fie autorizat, atunci pentru ce trebuie sa fie autorizat daca nu semneaza?
Am vrut sa intreb doar cine si ce semneaza? Contabilul sau administratorul sau amandoi? Sau este suficient contractul incheiat intre parti si atunci semneaza administratorul peste tot?

Intre timp am purtat o discutie cu contabilul si a spus ca o sa semneze dansul sau/si dansul, dar ca nu isi asuma si plata impozitelor, normal ca nu.


Va multumesc
Ultima modificare: Luni, 27 Iulie 2009
alina240, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine semneaza declaratiile ? alina240 alina240 Buna ziua, As dori sa intreb ceva legat de declaratii. Detin o firma, SRL si am contract cu o firma de contabilitate, contabilul are calitatea de expert ... (vezi toată discuția)
Dizolvare si lichidare simultana a societatii stan camelia stan camelia Am solicitat dizolvarea si lichidarea societatii si in etapa a doua mi se cere bilant de lichidare si raport de lichidare. Puteti sa-mi spuneti unde gasesc ... (vezi toată discuția)
Toate societățile comerciale au nevoie de contabil autorizat/atestat? semnătura administratorului nu-i suficientă? marcel.damaschin marcel.damaschin Orice societate are nevoie de contabil autorizat/atestat? Semnatura administratorului nu-i suficienta? Evident, nu includ si vizarea bilantului anual. Multam! (vezi toată discuția)