avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cum pot verifica din punct de vedere contabil ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cum pot verifica din punct de vedere contabil administratorul?

Buna ziua! Locuim intr-un imobil in care platim nefiresc de mult intretinerea in fiecare luna ( in lunile de vara plateam 300 lei la 2 camere, 2 persoane). Administratorul pretinde ca se fac lucrari in bloc si de aceea platim atat. Problema este ca noi nu observam ca s-ar efectua vreo lucrare. Mai noi spune ca a reparat liftul, iar lucrarea a costat 5000 lei, insa liftul arata si functioneaza la fel de deplorabil. El sustine ca are acte pt toate lucrarile si mi-a aratat un deviz de la Ascensorul in valoare de 5000 lei, dar clar este contrafacut, pt ca liftul nu a "suferit" nicio imbunatatire. Cum putem verifica actele ?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:19, 22 Octombrie 2011
Asociatia trebuie sa aibe un cenzor . Apelati la el . Daca nu, solicitati un audit financiar.
conform legii 230/2007, aveti dreptul sa verificati activitatea asociatiei din toate punctele de vedere...asta bine inteles daca va pricepeti. oricum, orice membru al asociatiei poate sa solicite orice fel de document si orice fel de lamuriri asupra activitatii conducerii acesteia. Daca nu va pricepeti, solicitati ajutorul biroului de relatii cu asoc.de prop. din cadrul primariei, solicitare pe care o faceti printr-o sesizare scrisa. Daca nu se schimba nimic, participati la urmatoarea adunare generala, faceti opinie si schimbati conducerea. Comitetul executiv va putea schimba si administratorul-contabil.
primul pas pe care ar trebui sa-l faceti este sa faceti o contestatie SCRISA, in termenul legal de 10 zile de la afisarea tabelului de intretinere, si la care trebuie sa primiti un raspuns din partea comitetului executiv in termen de 7 zile de la data inregistrarii cererii dvs.
comitetul si mai ales presedintele sint direct responsabili de aceste cheltuieli excesive (daca situatia este asa cum ne-o prezentati), precum si cenzorul (daca a semnat cumva vreun act cu privire la acele facturi, reale sau nu)
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Octombrie 2011
ContSters62736, utilizator
In temeiul disp art 10 din L nr 230/2007
Proprietarii au dreptul sa cunoasca toate aspectele ce tin de activitatea asociatiei si au acces,la cerere,la orice document al acesteia

Art 12 A din HG nr 1588/2007 Proprietari au dreptul
c) sa cunoasca toate aspectele ce tin de activitatea asociatiei si sa aiba acces,la cerere,la orice document al acesteia
d) sa primeasca explicatii cu privire la calculul cotei de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari si,eventual ,sa o conteste la presedintele asociatiei de proprietari,in termen de 10 zile de la afisasre listei de plata.Presedintele asociatiei de proprietari este obligat sa raspunda la contestatie in termen de 7 zile
Stimabile, in primul rand trebuia o sedinta ordinara a blocului, in care sa se arate pentru ce se aduna acel fond.

2) trebuie sa fie de acord 50+1 din locatarii particulari, dupa care scoatem legal la licitatie, nu prin tertipuri finaciare si mismasuri, asta era primul pas dupa aprobarea adunarii generale. Administratorul nu poate lua hotarari fara stiinta locatarilor. Dupa care pot demara alte demersurile legale. Se alege cea mai ieftina, ori cea mai scumpa firma care executa lucrarea dar totul depinde de locatari, se impun clauze si termeni de lucrari. In rest merge ca uns.:((

Alte discuții în legătură

Contributie locatari la reparatiile terasei blocului ContSters310851 ContSters310851 Buna ziua! As dori sa stiu daca asociatia de locatari poate sa-mi impuna, de fapt pe mine m-a pus in fata faptului implinit, sa platesc o anumita suma (cota ... (vezi toată discuția)
Incadrarea juridica a faptelor administratorului de asociatie 202020 202020 buna ziua, as dori sa ma ajutati intr-un conflict cu administratorul blocului. Am incercat sa depun o plingere la parchet impotriva acestuia dar mi s-a spus ... (vezi toată discuția)
Hotarare asupra unuei lucrari in bloc oloeriu oloeriu Buna ziua, fac parte dintr-un comitet de bloc si vreau sa stiu care sunt modalitatile de a angaja o firma sa ne execute in bloc o lucrare(exista vreo lege?), ... (vezi toată discuția)