avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... hotarare asupra unuei lucrari in bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

hotarare asupra unuei lucrari in bloc

Buna ziua, fac parte dintr-un comitet de bloc si vreau sa stiu care sunt modalitatile de a angaja o firma sa ne execute in bloc o lucrare(exista vreo lege?), si care sunt pasii de a angaja acea firma sa ne execute lucrarile
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 23:23, 8 Mai 2009
In principiu va trebuie acordul locatarilor dar cel care va semna contractul va fi presedintele asociatiei de locatari, el avand conform legii dreptul si calitatea de a reprezenta locatarii.
oloeriu a scris:

Buna ziua, fac parte dintr-un comitet de bloc si vreau sa stiu care sunt modalitatile de a angaja o firma sa ne execute in bloc o lucrare(exista vreo lege?), si care sunt pasii de a angaja acea firma sa ne execute lucrarile

Daca sunteti intr-o asociatie de proprietari inseamna ca sunteti membru in comitetul executiv. Trebuie sa aplicati dispozitiile legii 230/2007 si normelor de aplicare.
In primul rand trebuie ca adunarea generala sa aprobe un buget de venituri si cheltuieli in care sa fie cuprinse si lucrarile ce urmeaza a se face in anul respectiv. Fac axceptie avariile sau alte lucrari neprevazute. Avariile se rezolva imediat de administrator ( cu firma, cu meseriasi gasiti rapid) prin decizia presedinteui si/sau comitetului in functie de urgenta. Alte lucrari neprevazute, nediscutate si aprobate in adunarea generala se pot hotari pe baza de tabel nominal cu semnatura a cel putin 50%+1 din proprietari.
Pentru lucrarile care au aprobarea adunarii generale avem foarte clar in legea 230:
Art. 37. - Pentru lucrările privind proprietatea comună, administratorul, ţinând seama de preţ, durată de execuţie şi calitate, supune spre analiză, selecţie de oferte şi aprobare comitetului executiv al asociaţiei de proprietari ofertele operatorilor economici care satisfac cerinţele, în vederea executării lucrărilor, conform legislaţiei în vigoare.
Ultima modificare: Vineri, 8 Mai 2009
Adriantot, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatia de proprietari - probleme ancabitere ancabitere in blocul in care locuiesc s-a pus problema reabilitarii terasei blocului intrucat exista astfel de probleme. in urma adunarii generale s-a hotarat ca ... (vezi toată discuția)
Minim 3 oferte pentru reparatii bloc DanGabriel13 DanGabriel13 Buna ziua, In cazul efectuarii unor lucrari de reparatii sau de achizitie bunuri pentru asociatia de proprietari este obligatoriu sa se aduca 3 oferte de ... (vezi toată discuția)
Reparatie fatada odishor odishor Buna ziua revin cu un subiect in speranta ca voi gasi cu ajutorul dvs rezolvare: apartament etajul 4 cu tencuiala cazuta pe suprafata destul mare.Am dorit ... (vezi toată discuția)