avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Acuzat de vandalism
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Acuzat de vandalism

Buna seara am fost acuzat de vandalism acum cateva ore luat la sectie de doi agenti de politie.Este vorba despre un autoturism "Tico" care doar l-am impins(deplasat) din parcare si ceilalti baieti au dat in masina. Lucrurile care au fost stricate: spoiler spate, inchizatoare portiera sofer, plafon indoit.Este vorba de o masina care are doar caroseria si motorul in interior nu are banchete tapitarie, nimic(am crezut ca va fi dusa la "rabla" sau fier vechi). La sectie am vorbit cu proprietarul ne-a cerut 200 lei, politia ne-a luat datele si ne-a dat termen pana miercuri 26.10.2011, am zis sa nu trimita citatie acasa nimic sa nu afle parintii nu am semnat nimic si a ramas sa-i dam banii miercuri la proprietar. Pe scurt: nu eu am lovit masina, a fost un baiat care nu l-am bagat in acest caz, am fost 4 persoane la sectie dar nu am dat declaratie pentru ca suntem minori. Eu am 16 ani si vreau sa aflu si cat este amenda pentru asemenea act de vandalism si cateva sfaturi ce sa fac.Va multumesc mult!!

Edit: Si au zis ca poate sa-mi faca dosar penal si sa mai platesc o amenda.
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Octombrie 2011
Danutzu333, utilizator
Cel mai recent răspuns: Danutzu333 , utilizator 23:24, 22 Octombrie 2011
Puteti incerca si varianta asta daca plitistul este de acord sa fie de fata dar de cele mai multe ori se feresc.
Puteti plati paguba in prezenta aceluiasi agent de politie cu care ati discutat si azi. Eventual sa se faca si o chitanta de mana, pentru siguranta.
Trebuie sa aveti incredere ca nu va depune plangere. Riscati o amenda penala sau chiar o pedeapsa cu suspendare. Asta pe langa cazierul patat.
Am inteles de la Doamna Ioana ca parintii vor afla de fapta comisa domnii agenti au zis ca nu vor trimite citatie sau altceva acasa si nici proprietarul nu o sa spuna ma intreb cum vor afla, care sunt procedurile?
Daca proprietarul nu depune plangere la politie nu putem vorbi de cazier sau alte consecinte.

Alte discuții în legătură

Amenda penala/administrativa - inselaciune ContSters269949 ContSters269949 Buna ziua am nevoie si eu de niste raspunsuri daca se poate si daca nu este deranj Multumesc anticipat Eu si cu un prieteni(17 si ani si 2 ... (vezi toată discuția)
Furt din supermarket kalikali kalikali ieri un prieten a fost prins de catre angajatii carrefour furand o parte dintr-un obiect in valoare de 10 lei. a fost dus intr-o camera,i sa cerut buletinul,i ... (vezi toată discuția)
Pot da in jedecata un politist? smn smn Sper sa ma ajutati la urmatoarea problema: Am apelat 112 deoarece mi s-a blocat intrarea in curte de 2 autoturisme, iar unul dintre detinatorii auto m-au ... (vezi toată discuția)