avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort prin acord fara program de vizitare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort prin acord fara program de vizitare minor

Buna seara,

Am divortat prin acord anul acesta in martie.Nu am stabilit un program de vizitare.Au existat tot felul de neintelegeri privind vizitarea si a lua minorul de catre tata.Minorul are 2 ani si 6 luni.Cum rezolv acum situatia?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:39, 23 Octombrie 2011
Din pacate nu puteti rezolva situatia decat printr-un nou proces pentru stabilirea programului de vizitare.
Ar fi indicat prin mediere.
Daca puteti ajunge la intelegere cu tatal copilului, incheiati un acord de mediere. Daca nu va respecta acordul dat, puteti pune in executare actul de mediere.
Situatia dvs. este destul de incurcata in raport de legislatia Romaniei.
Ca sa deschideti dvs. proces ar trebui sa va angajati un avocat care sa se priceapa foarte bine la argumentari juridice.
Mai simplu este sa il lasati pe el sa deschida procesul si atunci procesul va fi mai simplu pentru dvs.
si parerea mea este sa-l lasati pe el sa formulteze actiune ...nu aveti ce pierde
In trecut se considera inadmisibila o actiune deschsa de partea care are incredintarea minorului.Aceasta este ratiunea pentru care este mai bine sa il lasati pe el sa deschida procesul.
Din punctul meu de vedere ati avea dreptul de a deschide dvs. procesul doar ca este destul de greu de argumentat intrucat dreptul exclusiv il are tatal si este un drept personal...dar si dvs. aveti drepturi...
Ultima modificare: Duminică, 23 Octombrie 2011
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Custodie minor Dianaanna Dianaanna Buna ziua, sunt divorțata de 10 ani și am 2 copii minori. Eu și fostul soț avem custodie comună pt copii. Copii sunt la mine dar pt ca nu mai pot avea ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea programului de vizita psihcrim psihcrim BUna seara Stie cineva, va rog, daca exista pedeapsa stipulata in vreun articol ptr nerespectarea programului de vizita minor agreat printr-un acord de ... (vezi toată discuția)
Schimbare domiciliu minor in strainatate irina201444 irina201444 Buna ziua, am o intrebare referitoare la restabilirea domiciliului minorului, care se afla la domiciliul parintilor mei ,unde il am si eu ( mama) in prezent, ... (vezi toată discuția)