avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Formular A1
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Formular A1

Buna ziua.
Sunt noua pe acest site si deja cu nelamuriri :">
Sunt PFA si lucrez pentru o firma din spatiul UE.
Avand firme in toata Europe eu am ales Belgia
.Aceasta firma imi cere Formular A1.
In momentul in care am zis ca il voi face,mi-au zis ca eu trebuie sa il fac si sa depun toate actele. Eu citisem ca angajatorul trebuie sa depuna actele: este adevarat?

Dar firma are sediu si in Romania. Colegii mei au contractul cu firma din Romania, si eu l-am incheiat in Belgia
Daca am PFA si imi platesc eu taxele in tara, in momentul in care depun pentru A1 trebuie sa imi ofere si servici de asigurare medicala deoarece contractul meu nu e incheiat in Romania ( pe contract este numele firmei si adresa din Belgia) si raspunsul a fost negativ
Nu se ofere nici un serviciu de nici o alta natura !!!!!!!!!!

Este adevarat in momentul in care ai A1 si lucrezi timp de 2 ani in aceeasi firma ei sunt obligati sa iti faca permis de munca??

Lucrand ca PFA cu ei de 2 ani aproape in Belgia, nu trebuiau sa imi faca un drept sau permis de munca?

Mi se pare mie sau firma incepe sa faca smecherii odata cu migrarea in masa a romanilor

Multumesc pentru rabdarea cu care a-ti citit mesajul
Cel mai recent răspuns: Laura Ciobeica , moderator 12:00, 2 Noiembrie 2011
Formularul A1 este folosit pentru a demonstra ca platiti asigurari in Romania exonerand astfel firma belgiana de orice obligatii in acest sens. Daca suntei PFA aveti un raport de colaborare si nu unul de angajare cu firma respectiva.
Raspunsuri si detalii mai puteti gasi si aici:
www.avocatnet.ro/content/for...
[ link extern ]
[ link extern ]
L.C.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Seconded employee agreement ramiha ramiha Buna ziua, Mi s-a ivit o oportunitate de a lucra la o firma din Belgia si am inteles de la potentialul angajator ca taxele ar fi mai mici cu un contract de ... (vezi toată discuția)
Pfa inregistrata in romania,cu venituri exclusiv din strainatate ,unde plateste taxe? ilie_a64 ilie_a64 Fiul meu are un PFA,servicii de inginerie si de 3 ani veniturile le obtine exclusiv din Belgia.Toate taxele le-a platit in Romania.Acum insa ,la reinnoirea ... (vezi toată discuția)
Buna seara . vreau sa imi deschid o firma de curatenie in romania ... Stanciu86i Stanciu86i Buna seara . Vreau sa imi deschid o firma de curatenie in romania si sa lucrez in belgia , si sa angajez persoane, care la randul lor o sa lucreze si ele in ... (vezi toată discuția)