avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Aviz nefavorabil construire balcon
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Aviz nefavorabil construire balcon

Buna seara,

In urma cu 3 luni am inaintat actele pentru construirea unui balcon parter. Dupa demersurile necesare s-a ajuns in statul avizelor. Dupa o luna de zile de asteptari singura posibila problema ar fi putut fi un aviz nefavorabil din partea celor de la gaz, deoarece pe perete este o teava de gaz. Proiectul propus pentru balcon prezinta planul ca va fi construit sub aceasta teava de gaz. Cei de la gaz ne-au dat avizul sustinand convinsi ca nu este nici o teava pe acest perete. Problema a fost cu cei de la Romtelecom care au cabluri pe perete si nu ne acorda avizul pentru ca pot fi afectate lucrarile si costurile si deranjamentele vor fi sustinute de noi. Alt aviz nefavorabil a venit din partea celor de la energie electrica care sustin ca construirea balconului poate afecta reteaua subterana. Dansii nici macar nu stiu unde au cablurile subterane (acum 4- 5 ani au facut lucrari de reabilitare, au sapat si acestea se afla in mijlocul gradinii blocului deci cam la aproximativ 4 m distanta de bloc) si sustin ca daca dorim acestea se pot muta pe banii nostrii proiectarea si umblatura.
Cum constructia unui balcon cu proiect sub teava de gaz, acoperis propriu si dimensiunile standart a celor de deasupra pot afecta reteaua de energie electrica si cablurile romtelecom?

Au cei de la Romtelecom dreptul sa nu ne dea permisiunea sa construim balconul cand dansii ar fi pe proprietatea noastra?
Vecinii nostri au constructia balconului cu cablurile in cadrul balconului. iar cei de langa isi construiesc 2 in acelasi timp, acolo nu au fost cabluri de telefonie si energie electrica?
Va rog astept un raspuns, in baza legii daca se poate face ceva
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: spiridus , utilizator 22:54, 20 Septembrie 2008
~ Conținut șters la cerere ~
In baza carei legi se MAI POATE CONSTRUI BALCON la apartament - bloc ? Stiam ca nu se mai da dreptul la construirea balcoanelor chiar si cu autorizatie de constructie...ori poate este in functie de zona, oras...desi legea e lege pt toti ! Dac blocul nu a fost prevazut cu balcon, nu prea cred sa bva lase acum sa-l faceti ! Sunt curioasa daca se mai pot face ! Succes !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchidere balcon cu termopan - teava gaze Tutzu Tutzu Am cumparat de curand un apartament la parter, cu 2 balcoane. Pentru cele 2 balcoane exista toate aprobarile, iar aceste balcoane sunt prevazute sa fie ... (vezi toată discuția)
Centrala de apartament lia19 lia19 Matusa mea locuieste intr-un boc cu zece nivele.Un nou proprietar si-a facut centrala de apartament.A coborat teava de la etajul patru pana la parter.Intrarea ... (vezi toată discuția)
Este voie sa se schimbe destinatia acoperisului in mansarda fara autorizatie de constructie? SuperMAN SuperMAN Parintii mei au construit un garaj cu acoperis inalt care ulterior l-au transformat in mansarda dar fara sa modifice structura de rezistenta a garajului si ... (vezi toată discuția)