avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 261 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil dupa alt CCC si somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil dupa alt CCC si somaj

buna ziua. ma aflu in urmatoarea situatie: sunt in concediu de crestere copil pina in luna februarie 2012(am nascut in feb.2010). angajatorul pt care lucram este aproape de faliment si sigur nu imi voi recapata slujba. ma va da in somaj. intre timp am ramas insarcinata urmand sa nasc al 2-lea copil in iunie 2012. voi beneficia de indemnizatie de crestere a copilului pt cel de-al doilea copil tinand cont de faptul ca dupa incetarea acestui ccc voi intra in somaj si deci nu platesc impozit pe venit? multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Luminita Muntean , utilizator 09:25, 27 Octombrie 2011
Da, beneficiati de indemnizatia CCC si pentru cel de-al doilea copil ... intrucat, in calculul celor 12 luni vor intra perioada de somaj si perioada in care ti fost in CCC pentru primul copil ..

Pasii sunt urmatorii :
1. la terminarea CCC 1 veti reveni la serviciu
2. veti fi concediata pentru motive care nu tin de persoana dvs
3. veti intra in somaj
4. se suspenda somajul pentru a intra in concediu de maternitate si apoi in CCC.
5. CCC pentru cel de-al doilea copil
6. la terminarea CCC veti relua somajul ...
si pt stabilirea cuantumului indemnizatiei ce venituri se vor lua in calcul?
Se va lua in calcul indemnizatia pentru CCC 1, indemnizatia de somaj, precum si salariul acordat pentru perioada de preaviz dupa revenirea din CCC 1 ...
si inca o intrebare va rog. pe 04 februarie 2012 implineste 2 ani copilul meu. eu ar trebui sa ma prezint la servici pe 05 februarie iar ei sa-mi dea preaviz pt desfacerea contractului de munca pe 15 zile timp in care ar trebui sa lucrez-adica sa ma prezint la servici? caci sunt convinsa ca ar vrea sa nu vin deloc asa incat sa nu imi plateasca preavizul. (au pacalit cateva mamici care s-au intors dupa CCC sa isi dea demisia si ca atare nu au beneficiat de somaj). nu exista nicio posibilitate sa imi inchida contractul de munca de a 2-a zi dar pt desfiintarea postului a.i. sa am dreptul la somaj?iar daca vor proceda astfel, exista sanse sa nu beneficiez de somaj si indemniz. cc doar pt ca nu am fost in preaviz?
multumesc pt raspunsuri.

Nu semnati nicio demisie , intrucat nu veti mai avea posibilitatea de a beneficia de somaj ... singura posibilitate in care se poate inceta un raport de munca a doua zi dupa revenirea din CCC fara preaviz , este acordul partilor - art.55 lit.b C.mun., dar nici in aceasta situatie nu beneficiati de somaj.

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil ana124 ana124 fetita mea implineste pe 5 martie 2 ani pe luna feb nu mai primesc indemnizatie de cand s a introdus concediul pt tata la locul de munca nu vor sa ma mai ... (vezi toată discuția)
Despre somaj ContSters78587 ContSters78587 buna ziua. am si eu o intrebare:sunt in concediu de crestere a copilului pe 4 feb se implinesc 2 ani .pot beneficia de somaj?am auzit ca e legal dupa ... (vezi toată discuția)
Revenirea la serviciu dupa concediul de crestere copil 2 ani. lavinia_radu lavinia_radu Gemenii mei fac pe data de 13 decembrie 2012 varsta de 2 anisori, insa decizia de concediu a fost incepand cu data de 25 ianuarie 2011. Incepand cu ce data ... (vezi toată discuția)