avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu crestere copil

fetita mea implineste pe 5 martie 2 ani
pe luna feb nu mai primesc indemnizatie de cand s a introdus concediul pt tata la locul de munca nu vor sa ma mai primeasca au zis ca imi dau preaviz si somaj de cand intru in preaviz din luna feb sau de pe 5 martie?Pe luna feb ar trebui sa ma plateasca plus 21 de zile lucratoare preaviz?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:40, 10 Februarie 2014
1. - Daca tatal copilului indeplineste conditiile pentru a intra in concediu crestere copil (CCC) dar nu doreste sa o faca atunci se reduce CCC al dvs. cu o luna de zile.
- Inseamna ca veti primi indemnizatie pentru CCC pana inclusiv in nziua in care copilul implineste 1 an si 11 luni (05.02.2014).

2. Incepand cu data de 6 februarie ar trebui sa reluati activitatea.

3. - Daca locul de munca al dvs. a fost desfiintat vi se poate oferi un alt loc de munca echivalent cu primul.
- Daca nu sunteti de acord cu oferta atunci veti fi concediata cu art.65 din Codul muncii (desfiintarea postului) si veti putea beneficia de indemnizatie de somaj.

4. Perioada de preaviz face parte din contractul individual de munca, este vechime in munca, veti presta activitate si veti primi salariu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil ana124 ana124 Pe 5 martie fetita mea implineste 2 ani.Pe luna februarie mai primesc indemnizatia? Fostul sef este obligat sa ma primeasca inapoi in luna februarie intrucat ... (vezi toată discuția)
Somaj SimionCrina SimionCrina Buna ziua! Am intrat in concediu crestere copil in 30 martie 2013 pana in 30 martie 2015. Am auzit ca eu as avea dreptul la concediu 23 luni,iar a 24-a ... (vezi toată discuția)
Revenirea la serviciu dupa concediul de crestere copil 2 ani. lavinia_radu lavinia_radu Gemenii mei fac pe data de 13 decembrie 2012 varsta de 2 anisori, insa decizia de concediu a fost incepand cu data de 25 ianuarie 2011. Incepand cu ce data ... (vezi toată discuția)