avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... despre somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

despre somaj

buna ziua. am si eu o intrebare:sunt in concediu de crestere a copilului pe 4 feb se implinesc 2 ani .pot beneficia de somaj?am auzit ca e legal dupa terminarea CCC mamele pot beneficia de somaj. daca am dreptul cum sa procedez? si ce termen de depunere a actelor este.va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 14:27, 18 Ianuarie 2010
Puteti beneficia de indemnizatie de somaj daca la revenirea din concediu CIC se desfiinteaza locul de munca.
In ziua in care copilul implineste 2 ani mergeti la locul de munca unde ati lucrat inainte de a intra in concediul pentru cresterea copilului si faceti o cerere pentru reluarea activitatii. Daca intre timp postul dvs. a fost desfiintat angajatorul trebuie sa va ofere un post corespunzator pregatirii. Daca nu exista un asemenea post vi se poate desface contractul de munca cu art. 65 alin. (1) din Codul Muncii, cu dreptul de a obtine ajutorul de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este posibila desfacerea contractului de munca individual pe perioada nedeterminata popescuion65@yahoo.com popescuion65@yahoo.com Sunt asistenta medicala la medic de familie. As dori sa stiu daca este posibil (legal) ca la intoarcerea din concediul de crestere a copilului in virsta de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil dupa alt ccc si somaj barbone_2006 barbone_2006 buna ziua. ma aflu in urmatoarea situatie: sunt in concediu de crestere copil pina in luna februarie 2012(am nascut in feb.2010). angajatorul pt care lucram ... (vezi toată discuția)
Revenirea la serviciu dupa concediul de crestere copil 2 ani. lavinia_radu lavinia_radu Gemenii mei fac pe data de 13 decembrie 2012 varsta de 2 anisori, insa decizia de concediu a fost incepand cu data de 25 ianuarie 2011. Incepand cu ce data ... (vezi toată discuția)