avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... depunere dosar crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

depunere dosar crestere copil

Buna ziua,

As dori sa stiu cand trebuie depus dosarul pentru crestere copil avand in vedere ca nu am efectuat nici o zi de concediu prenatal inainte de nastere.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:50, 24 Octombrie 2011
Dupa efectuarea celor 42 de concediu postnatal obligatoriu se poate depune dosarul pentru indemnizatia CCC.
Puteti beneficia de concediu pentru ingrijirea copilului pana la 2 ani dupa minimum 42 de zile de concediu postnatal, daca indepliniti conditiile de stagiu necesar pentru plata indemnizatiei.
Puteti sa faceti toate cele 126 de zile de concediu de maternitate si apoi sa intrati in CIC.
Vedeti care varianta este mai avantajoasa petru dvs. din punct de vedere financiar.
ana_cer a scris:

Puteti beneficia de concediu pentru ingrijirea copilului pana la 2 ani dupa minimum 42 de zile de concediu postnatal, daca indepliniti conditiile de stagiu necesar pentru plata indemnizatiei.
....

Legea nu prevede niciun anumit stagiu de cotizare pentru a beneficia de indemnziatia pentru CCC ...

freeelis a scris:

"Legea nu prevede niciun anumit stagiu de cotizare pentru a beneficia de indemnziatia pentru CCC ..."

din cate stiu, persoana care solicita CCC trebuie sa aibe in cele 12 luni inainte de nasterea copilului venituri impozabile...asta nu inseamna ca a cotizat? :-/
Ultima modificare: Duminică, 23 Octombrie 2011
dianami, utilizator
dianami:
1. Faptul ca salariatul are venituri impozabile nu inseamna neaparat ca si a cotizat daca angajatorul nu a virat impozitele si contributiile retinute pe statul deplata.
2. Dar chiar daca nu au fost platite efectiv (virate) impozitele si contributiile legale salariatul tot poate beneficia de indemnizatie pentru CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizație crestere copil lisa-monica lisa-monica Buna seara. Lucrez pe 4 ore dar sunt si studenta. Pot renunța la servici pt a primi indemnizatia crestere copil (ca urmare a faptului ca sunt studenta) de la ... (vezi toată discuția)
Impozit indemnizatie crestere copil ionelenasorina ionelenasorina Buna ziua, in luna noiembrie voi naste, si voi opta pentru 1 an de indemnizatie, conform noii ordonante ca tatal este obligat sa isi ia cel putin o luna de ... (vezi toată discuția)
Ccc MariusLo MariusLo Buna ziua! Sunt angajat din 24 iulie 2014, sotia este insarcinata si data probabila a nasterii copilului este 21 iunie 2015. As vrea sa stiu daca o sa ... (vezi toată discuția)