avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 935 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general bon fiscal
Discuție deschisă în Contabilitate în general

bon fiscal

Pentru cursurile/workshop-urile (domeniul psihologie) organizate de catre un ONG este necesara eliberarea unui bon fiscal sau se face chitanta? mentionez ca aceste cursuri au durata de 1 zi-2 zile si nu sunt organizate cu regularitate. Pentru cursuri online, pentru care plata se face direct in cont, este necesara eliberarea bonului fiscal? Multumesc
Cel mai recent răspuns: jeorj , utilizator 22:36, 23 Octombrie 2011
Folositi chitantierul daca faceti incasarea cu numerar. Pentru incasarile in contul bancar, nu se mai foloseste chitantier. Lunar luati extrasul de cont de la banca si-l atasati la actele contabile.
LifeRider a scris:

mentionez ca aceste cursuri au durata de 1 zi-2 zile si nu sunt organizate cu regularitate.

riscati incasand banii de la persoane fizice fara bon fiscal emis de casa de marcat.

pentru ca e greu de demonstrat (si si mai greu de inteles de catre garda si fisc) ca acele cursuri "nu sunt organizate cu regularitate", sau sunt "intamplatoare", conf art 4 din norme de aplicare oug 28/1999("In sensul ordonantei de urgenta, prin livrari de bunuri cu amanuntul si prestari de servicii direct catre populatie se intelege acele activitati desfasurate cu caracter permanent. Nu intra in aceasta categorie eventualele livrari de bunuri si prestari de servicii direct catre persoanele fizice efectuate intamplator de catre agentii economici, altii decat comerciantii cu amanuntul.")

"intamplator" e cat se poate de discutabil.

luati-va casa de marcat pentru incasari numerar.

Ultima modificare: Duminică, 23 Octombrie 2011
jeorj, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bon de la casa de marcat sau factura? otilia2664 otilia2664 Buna ziua. Lucrez la o firma de foraj si nu am casa de marcat. Pot face o factura la o persoana fizica pe un foraj si ea sa-mi plateasca prin banca?? Sau imi ... (vezi toată discuția)
Obligativitate bon fiscal LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA O societate comerciala, cu obiect de activitate constructii, vinde un autoturism catre o persoana fizica, pentru care emite factura si chitanta. Administratia ... (vezi toată discuția)
Cand este obligatoriu sa emitem bon fiscal? klm0909 klm0909 Buna ziua, 1. detin un magazin online de vanzare produse electronice si as dori sa stiu daca legislatia ma obliga sa emit bon fiscal pentru fiecare vanzare ... (vezi toată discuția)