avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Achizitie masina pe firma - deductibilitatea ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Achizitie masina pe firma - deductibilitatea cheltuielilor

Doresc achizitia unui automobil pe firma, care va fi utilizat pentru livrarea de marfuri catre clientii firmei. Este deductibila aceasta cheltuiala si combustibilul care va fi consumat lunar? Am inteles ca achizitia unei masini se realizeaza cu plata TVA fara drept de deducere?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 20:43, 23 Octombrie 2011
Cu placere.:)

3. Depinde de tipul autoturismului pe care doriti sa-l achizitionati. Trebuie consultat Catalogul mijloacelor fixe.

Nu va pot recomanda o alta varianta, atata timp cat este viabila aceasta. Daca va incadrati la exceptii, o puteti achizitiona. Daca nu, asteptati pana anul viitor sa vedem ce nodificari vor mai aduce Codului fiscal.

Ultima modificare: Duminică, 23 Octombrie 2011
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie autoturism oroszstefan oroszstefan Buna ziua, Ca diriginte de santier ma ocup de verificarea multor santiere de constructii in toata tara.Care sunt conditiile de trecere pe cheltuieli a unui ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli combustibili + tva deductibili cheltuieli lumi71 lumi71 O unitate asigura transport cu masina de serviciu pentru fiecare salariat in parte (fiecare salariat are o masina de serviciu cu care se deplaseaza la servici) ... (vezi toată discuția)
Deductibilitatea pentru autoturisme saaa saaa Din OUG noua imi poate spune cineva ce anume se deduce legat de autourismele de serviciu? Intr-o parte am inteles ca nu se mai deduce nimic, azi am citit ce ... (vezi toată discuția)