avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... declaratia 112 - conventii civile
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

declaratia 112 - conventii civile

Buna ziua,

Cum se completeaza declaratia 112 la o asociatie unde sunt numai doi angajati (administrator + femeie serviciu) cu conventii civile? Va rog sa ma ajutati !
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 21:41, 25 Octombrie 2011
in primul rand pentru aceste persoane se retin pe stat doar contributiile individuale pentru: CAS, somaj si impozitul.

In D112 pe fisa individuala
- la "date de identificare asigurat"
- asigurat/neasiguratpentru concedii si indemnizatii.... 2-neasigurat
- asigurat in sistemul pentru somaj... 1-asigurat

- la "Alegeti una din sectiunile de mai jos pentru asiguratul curent", selectati C
- 1 Tip asigurat la alte entitati asimilate 18-Persoane care realizeaza venituri profesionale din contracte/conventii civile...
- se introduce doar venitul brut realizat.
Se valideaza.
Mi-ar fi de mare folos o declaratie completata pe care sa o iau drept model.

Sunt convins ca multi administratori deja au deslusit deja asta si pentru a nu mai face incercari peste incercari un suflet bun ar putea sa puna la dispozitie un exemplar ca model.

Multumesc
In primul rand angajatii despre care vorbiti ca sa fie angajati ar trebui sa le intocmiti CIM conf. C. muncii, altfel asociatia dvs. risca sa primeasca vre-un cadou de la ITM.
Deci administratorul si fem. de serviciu sunt niste prestatori de servicii cu care asociatia de prop.a incheiat conventii civile, dar care nu mai sunt acceptate de Codul Fiscal. Trebuie sa incheiati CIM-uri, poate cu timp partial de munca.
Daca totusi vreti sa riscati, raspunsul aproape corect a fot dat mai sus, adica as. prop. mai pot incheia conv. civile de prestari de servicii, dar pentru activitati ocazionale (sapat un sant, tuns iarba/gardul viu, reparat o teva sau un robinet, reparat terasa, etc.).
Unui prestator de astfel de servicii i se calculeaza si retin la sursa CAS-ul, apoi impozitul, iar in legatura cu CASS-ul, as. prop. care incheie conventia civila trebuie sa prevada in mod expres in document ca: CASS-ul este o problema ce priveste personal prestatorul (adica conf. legii, acesta este obligat sa mearga la casa de sanatate si sa-si achite acea contributie).
Insa nu se stie ce noutati ne mai aduc zilnic Noile modificari aduse Codului de Procedura Fiscala...
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributii aferente conventiilor civile aureliao2015 aureliao2015 Buna ziua Ce contributii se platesc pentru conventiile civile? As vrea sa intocmesc pentru o asociatie de proprietari, pentru administrator, presedinte, ... (vezi toată discuția)
Plata administrator si femeia de servici Popescu D. Elena Ana Popescu D. Elena Ana Suntem o asociatie de proprietari veche, dar cu o conducere noua. Administratorul nostru, profitand ca noi inca bajbaim in baltoaca cu legi, ne-a informat ca ... (vezi toată discuția)
Obilgatii de plata ale angajatorului enachemarian enachemarian Buna ziua, Va rog frumos sa-mi spuneti, cine plateste somajul de 1% SI CASS de 10,5%? angajatorul sau cine incaseaza venitul? Pt conventii civile, ... (vezi toată discuția)