avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament

In cazul in care este facut un testament la notar, acolo s-a trecut clar:...toate bunurile mele mobile si imobile...intre timp persoana a intrat in posesia unor drepturi banesti conform Legii 247/2005. Testamentul acopera acesti bani?!!
Persoana nu are copii, sot, frati, parinti in viata.
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 18:04, 24 Octombrie 2011
Da. Banuiesc ca sunteti cel ce a primit prin testament (mostenitorul testamentar). Aveti dreptul sa solicitati si sa obtineti, ca orice mostenitor, ceea ce autorul dv. ar fi avutt dreptul daca ar fi fost in viata..
"toate bunurile mele mobile si imobile" aici intra si banii cash ?!! , ma rog cont bancar...
Da. Ar fi bine sa stiti din timp bancile unde are conturi, sa nu bajbaiti apoi pe la toate bancile.
Da. Intra si banii din acele conturi pt ca sunteti legatar universal. Aveti vocatie universala la mostenire. Intra atat bunurile imobile cat si bunuri mobile, adica si bani, care se vor gasi la decesul testatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament raul89 raul89 Buna seara. Supun atentiei dumneavoastra urmatorul text existent intr-un testament: \"testez lui x, totalitatea bunurilor mobile SAU imobile ce ... (vezi toată discuția)
Testamentar decedat xyz-xyz xyz-xyz O persoana care nu a fost casatorita niciodata, nu are copii dar are 4 frati a decedat. A lasat prin testament incheiat la notar toate bunurile unei nepoate si ... (vezi toată discuția)
Testament cu prevederi interpretabile marius_cerbu marius_cerbu Am depus o cerere de despagubire conform legii 10, in anul 2001.Dupa 7 ani in care dosarul a trecut prin mainile multor comisii si era pregatit spre a fi ... (vezi toată discuția)