avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... valabilitatea unui contract aditional
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

valabilitatea unui contract aditional

buna ziua,
am facut anul trecut un contract de inchiriere la finante pe prioada de un an de zile, 15.09.2007-15.09.2008
in ianuarie 2008 am facut un act aditional la acest contract, tot la finante ptr. declararea de majorare a chiriei
acest act aditional are valabilitate tot de un an si se reziliaza la anul in ianuarie, sau s-a reziliat tot pe 15 septembrie 2008 ??
multumesc mult
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 15:17, 20 Septembrie 2008
Dacă e act adiţional, se cheamă că modifică nişte clauze din contractul la care l-aţi adiţionat.

Dacă singura modificare adusă actului iniţial este cea referitoare la chirie, este evident că termenul de închiriere a rămas acelaşi: 15.09.2008.

Actul adiţional nu are existenţă de sine stătătoare. El devine parte a contractului pe care îl modifică. Prin urmare, ceea ce încetează este contractul iniţial, aşa cum a fost el modificat prin actul adiţional.

Încă ceva. Contractul nu se reziliază la împlinirea termenului pentru care a fost încheiat, ci încetează. Asta doar pentru folosirea corectă a unor termeni juridici. N-o spun ca pe un reproş.

Liviu S.Bordaş

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Efect reziliere act aditional addm addm Buna, Daca am incheiat un contract cu rds, modificat ulterior printr-un act aditional care prevedea posibilitatea rezilierii (actului aditional) si hotarasc ... (vezi toată discuția)
Act aditional contract de inchiriere ContSters62729 ContSters62729 Am facut un contract de inchiriere al unui spatiu comercial pe o perioada de 3 ani. Acum chiriasul a dorit o chirie mai mica (criza),iar eu m-am folosit de ... (vezi toată discuția)
Act aditional la contract ankalaura85 ankalaura85 Speta: Initial s-a incheiat un contract intre doua parti( beneficiar si prestator); ulterior s-a incheiat un contract ce cesiune prin care prestatorul ... (vezi toată discuția)