avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Copie asigurare obligatorie
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Copie asigurare obligatorie

Buna ziua! Detin un autoturism inmatriculat pe numele meu, care in momentul de fata este condus de catre sora mea in Italia. Am toate actele la zi, dar ea detine doar o copie a asigurarii obligatorie auto. Trebuie sa ii trimit originalul sau e buna si copia? De asemenea, ar purtea sa aiba probleme la vama pentru ca nu detine originalul?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 22:26, 24 Octombrie 2011
pentru orice eventualitate, trimiteti sorei originalul asigurarii
Transmiteti si originalul asigurarii.Cred ca va referiti la asigurarea Carte Verde, asigurarea RCA find valabila numai in Romania.
Da,este vorba despre Cartea Verde.
Va multumesc pentru raspunsuri.
Daca este vorba de cartea verde este bine sa o trimiteti ei ca sa nu aiba probleme la granita. La intrarea in Romania devine valabila polita RCA pe care o aveti, daca mai este valabila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Există posibilitatea încheierii unei polițe de tip rca valabilă în românia-ue pentru un automobil înmatriculat într-un stat non-ue? asgard asgard Buna ziua, Exista posibilitatea incheierii unei polite de tip RCA valabila in Romania si alte state UE, pentru un automobil inmatriculat intr-un stat ... (vezi toată discuția)
Carte verde expirata,dar asigurare pe romania NeDY NeDY Am fost oprit de politie in data de 16-05-09 conducand un autoturism cu numere de Italia,a carui carte verde era expirata,dar avea RCA valabil pana in 20-07-09 ... (vezi toată discuția)
asigurare obligatorie de raspundere civila pentru autovehicul inmatriculat in sua cosmin_seattle cosmin_seattle AR PUTEA CAREVA SA MA AJUTE SI PE MINE SA IMI SPUNA CUM FAC SA PUN ASIGURAREA OBLIGATORIE PE O MASINA CARE ESTE INSCRISA IN AMERICA? DIN CATE AM AFLAT PAA ... (vezi toată discuția)