avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Preschimbare permis spaniol
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Preschimbare permis spaniol

In urma cu o saptamana am fost la o scoala de soferi sa ma inscriu pentru a obtine categoriile C si CE crezand ca pot sa ma inscriu cu permisul spaniol valid cat. B. Cei de la scoala de soferi mi-au spus ca trebuie sa imi schimb inainte permisul de conducere pentru ca numai in baza permisului romanesc se poate face inscrierea.

Buuun.

Ma interesez la politie despre procedura, fac tot ce este necesar apoi apare buba. Cei de la politie mi-au spus ca trebuie sa dau o declaratie notariala pe propria raspundere din care sa reiese ca nu am rezidenta normala pe teritoriul altui stat. Banuiesc ca se refera la domiciliu.

L-am intrebat pe domnul de la permise ce s-ar intampla daca as avea rezidenta normala si as da totusi declaratie ca nu am, iar dansul mi-a spus ca se fac verificari in Spania si nu imi schimba permisul intrucat nu am acest drept... Atentie! Eu cetatean roman nu am dreptul sa obtin permis... romanesc?!

In fine... Problema e ca eu am locuit in Spania in ultimii 6 ani, si chiar daca acum m-am stabilit in Romania si am domiciliul aici, nu stiu daca se poate considera ca am rezidenta/domiciliul in Spania.

Din ce mi-au spus cei de la politie singura solutie ar fi sa imi anulez rezidenta spaniola ceea ce ar insemna o mare bataie de cap, drumuri si bani irositi inutil. Deci inacceptabil.

Va rog sa ma lamuriri pentru ca nu inteleg cum se desfasoara lucrurile in aceasta tara unde totul pare pe dos. In Spania se schimba permisul romanesc intr-o clipa, e doar o formalitate, se completeaza un formular se plateste o taxa si gata, pe cand la noi fac alt dosar ca si pentru permis nou?!

Mentionez ca am locuit in Spania in baza Certificatului de Cetatean Comunitar (cel verde) care se elibereaza tuturor cetatenilor U.E. Daca am asa ceva se poate considera ca am domiciliul in Spania? O sa imi schimbe permisul daca depun actele cu acea declaratie cum ca nu am domiciliul pe teritoriul altui stat (ca asta ramane singura solutie)?

Va rog mult sa ma ajutati! Nu stiu ce sa mai fac...
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 23:03, 24 Octombrie 2011
Adevarul este ca nici politia nu stie ,si merge asa "dupa ureche".
Un cunoscut ,a avut permis romanesc pe care la schimbat in Italia cu un permis italian ,cand sa intors in tara si a vrut sa faca acelasi lucru ,nu a mai fost posibil !
I-au spus ca mai bine nu-l declara si il dadea pierdut pe cel romanesc (deci va imaginati ,ca politia romana habar nu avea de schimbarea permisului ,deoarece autoritatile italiene nu au informat despre acest lucru ci pur si simplu au distrus permisul romanesc).....!
Pana la urma a trebuit sa-l declare pierdut pe cel romanesc ,si a reusit asa sa "scape"....!
BINE ATI VENIT IN ROMANIA !......tara tuturor INposibilitatilor...!
Daca politia v-a spus ca daca aduceti acea declaratie notariala o sa va preschimbe permisul atunci asa va fi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valabilitate permis de conducere in spania dupa detinerea numarului nie PooL11 PooL11 Am o nelamurire Am numarul NIE din 2007, detin Cat.B din 2006 scoasa in Spania si mi-am scos categoriile C,CE in 2013 in Romania. Intrebarea mea este: pot ... (vezi toată discuția)
Preschimbare permis auto spaniol in roman floroo floroo salut tuturor, va rog sa ma jutati in privinta unui dubiu,deoarece nici politia nu stie deocamdata sa-mi raspunda concret,asta in cazul in care cineva s-a ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere ContSters110304 ContSters110304 buna ziua. in 2008 am fost condamnat la 9luni de inchisoare cu suspendare si mi s-a anulat permisul de conducere pt conducere in stare de ebrietate(a trecut ... (vezi toată discuția)