avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... vechime in munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

vechime in munca

lucrez in invatamant de 20 de ani.in aceasta perioada ,pana sa ma calific am lucrat pe contract determinat.dupa cum stiti,repartitiile nu se dadeau de la 1 septembrie,asa ca am beneficiat in tot acest timp de 4 luni de ajutor de somaj. se considera aceste luni vechime efectiva in munca sau nu?
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 18:17, 24 Octombrie 2011
perioada de somaj este asimilata perioadei de stagiu de cotizare.
lliviaviv a scris:

lucrez in invatamant de 20 de ani.in aceasta perioada ,pana sa ma calific am lucrat pe contract determinat.dupa cum stiti,repartitiile nu se dadeau de la 1 septembrie,asa ca am beneficiat in tot acest timp de 4 luni de ajutor de somaj. se considera aceste luni vechime efectiva in munca sau nu?

Depinde cand ati beneficiat de indemnizatia de somaj,adica dupa februarie 2002,data la care a intrat in vigoare Legea 76/2002,sau inainte de acesta data cand era in vigoare Legea 1/1991.Daca perioada de 4 luni se afla sub incidenta Legii 76/2002,perioada cat ati beneficiat de somaj nu este considerata vechime in munca,care sa fie luata in considerare la acordarea drepturilor in functie de aceasta.(gradatie,spor vechime) Daca cele 4 luni sunt insa inainte de februarie 2002,atunci sunt luate in calculul vechimii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spor vechime mitza_yry mitza_yry Buna seara , am o nedumerire , lucrez la o fabrica care acorda spor de vechime . Pana sa implinesc 5ani vechime mi s-a acordat spor de vechime de 5% , iar ... (vezi toată discuția)
Spor vechime marybujiuta marybujiuta perioada în care o persoană s-a aflat în ajutor de şomaj,conform Legii 76/2002, perioadă consemnată în carnetul de muncă, constituie vechime în muncă ... (vezi toată discuția)
Se acorda sporul de vechime in munca? Augusta2010 Augusta2010 Daca primaria a angajat persoane potrivit art. 78 si 79 din Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de ... (vezi toată discuția)