avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... spor vechime
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

spor vechime

Buna seara , am o nedumerire , lucrez la o fabrica care acorda spor de vechime . Pana sa implinesc 5ani vechime mi s-a acordat spor de vechime de 5% , iar incepand cu luna mai 2012 am facut 5ani vechime si mi s-a acordat spor de vechime de 10% , iar acum in iunie mi-am adus aminte ca nu am trecuta vechimea de la somajul dupa scoala de 6luni . Am fost la somaj si am scos o adeverinta cu perioada somajului , si ce vreau sa va intreb este Daca duc aceasta adeverinta sunt obligati sa imi dea sporul de vechime din urma pentru astea 6 luni de vechime dupa scoala ? Va multumesc , astept un raspuns cat mai repede , si pe e-mail daca se poate mitza_yry@yahoo.com
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:10, 6 Iunie 2012
Vechimea in munca este perioada in care ati lucrat cu contract de munca.
Perioada de somaj este considerata stagiu asimilat pentru pensie. Nu va este considerata vechime in munca.
Care este perioada in care ati beneficiat de somaj? .. intrucat , potrivit Legii nr.1/1991, art.13, perioada pentru care o persoana este indreptatita sa primesasca ajutorul de somaj constituie vechime in munca si nu intrerupe vechimea in munca si in aceeasi unitate.
Legea nr.1/1991 a fost abrogata la data de 1 martie 2002 de Legea nr.76/2002.

Dupa intrarea in vigoare a Legii nr.76/2002, perioada in care ati beneficiat de somaj este considerata stagiu de cotizare asimilat care se ia in calcul la pensie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada de somaj este considerata vechime in munca? bafo28 bafo28 Buna ziua,sunt in situatia de a fi disponibilizat,somajul este considerat vechime in munca? ...Sau sa incerc sa gasesc un alt loc de munca? Va multumesc ! (vezi toată discuția)
Somajul se considera vechime in munca? geanina.valean geanina.valean Buna ziua, Va deranjez cu urmatoarele intrebari: - se considera somajul vechime in munca si unde este reglementat acest lucru? - daca am fost somer pot ... (vezi toată discuția)
Somaj=vechime in munca? gicubutnaru gicubutnaru As dori sa stiu daca perioada in care am fost somer este considerata vechime in munca si daca va fi trecuta in cartea de munca.Va multumesc. (vezi toată discuția)