Buna seara,
Un bloc cu doua scari, prima NU ESTE CONSTITUITA IN ASOCIATIE DE PROPRIETARI , nu exista nici administrator, a doua scara cred ca au administrator, E BINE SAU E RAU ASTA ? In cazul vanzarii cumpararii, ori intabularii unui spatiu comun ca de exemplu USCATORIA , este nevoie de vreo implicare a asociatiei, administratorului, se va solicta undeva vreo semnatura, stampila ? Unde se vor intampina probleme ? Era un administrator la cele doua scari, insa a renuntat sa mai fie si la scara noasta. MENTIONEZ ca acea scara are doar 20 de familii. Se vor putea lua decizii cu privire la bunurile comune ? Cui ne adresam in caz de probleme, INAFARA INSTANTEI DE JUDECATA ? Sunt multi batrani si chiar nu-i intereseaza nimic. La vanzarea unei garsoniere din acea scara fara administator, va fi nevoie de ceva acte ptr intabulare ?
Ce e pe scara aceea, sat fara caini?....fiecare cumpara si vinde cum il taie capul? Daca vrea cineva sa cumpere o bucata din proprietatea comuna nu se poate. Punct.
Uscătoria figurează la părţile indivize comune (cel puţin asta e situaţia în general), fiind deci în coproprietate forţată şi, în principiu, nu se poate pune capăt coproprietăţii forţate. Spun în principiu deoarece, în cazul în care acea coproprietate poate fi individualizată ca spaţiu distinct, nimic nu împiedică scoaterea acesteia din părţile indivize comune (individualizarea ei ca spaţiu de sine stătător) printr-o documentaţie cadastrală şi înstrăinarea, cu acordul tuturor coproprietarilor. Nu ar fi primul caz, practica fiind destul de larg întîlnită (vezi terasele blocurilor, care au fost înstrăinate în vederea construirii unor apartamente la mansardă).
Prin urmare, dacă uscătoria figurează ca parte indiviză comună a întregului bloc, este nevoie inclusiv de acordul tuturor coproprietarilor din cealaltă scară, uscătoria fiind parte indiviză comună a întregului condominiu.
Instanţa de judecată nu poate dispune ieşirea din indiviziune în acest caz, dacă unii dintre coproprietari se opun.