avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Scara nu are asociatie de locatari SE POATE VINDE ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Scara nu are asociatie de locatari SE POATE VINDE USCATORIA ?

Buna seara,
Un bloc cu doua scari, prima NU ESTE CONSTITUITA IN ASOCIATIE DE PROPRIETARI , nu exista nici administrator, a doua scara cred ca au administrator, E BINE SAU E RAU ASTA ? In cazul vanzarii cumpararii, ori intabularii unui spatiu comun ca de exemplu USCATORIA , este nevoie de vreo implicare a asociatiei, administratorului, se va solicta undeva vreo semnatura, stampila ? Unde se vor intampina probleme ? Era un administrator la cele doua scari, insa a renuntat sa mai fie si la scara noasta. MENTIONEZ ca acea scara are doar 20 de familii. Se vor putea lua decizii cu privire la bunurile comune ? Cui ne adresam in caz de probleme, INAFARA INSTANTEI DE JUDECATA ? Sunt multi batrani si chiar nu-i intereseaza nimic. La vanzarea unei garsoniere din acea scara fara administator, va fi nevoie de ceva acte ptr intabulare ?

MULTUMESC ANTICIPAT !
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 20:46, 21 Septembrie 2008
nu se poate vinde nimic din..proprietatea comuna
Ce e pe scara aceea, sat fara caini?....fiecare cumpara si vinde cum il taie capul? Daca vrea cineva sa cumpere o bucata din proprietatea comuna nu se poate. Punct.
Uscătoria figurează la părţile indivize comune (cel puţin asta e situaţia în general), fiind deci în coproprietate forţată şi, în principiu, nu se poate pune capăt coproprietăţii forţate. Spun în principiu deoarece, în cazul în care acea coproprietate poate fi individualizată ca spaţiu distinct, nimic nu împiedică scoaterea acesteia din părţile indivize comune (individualizarea ei ca spaţiu de sine stătător) printr-o documentaţie cadastrală şi înstrăinarea, cu acordul tuturor coproprietarilor. Nu ar fi primul caz, practica fiind destul de larg întîlnită (vezi terasele blocurilor, care au fost înstrăinate în vederea construirii unor apartamente la mansardă).

Prin urmare, dacă uscătoria figurează ca parte indiviză comună a întregului bloc, este nevoie inclusiv de acordul tuturor coproprietarilor din cealaltă scară, uscătoria fiind parte indiviză comună a întregului condominiu.

Instanţa de judecată nu poate dispune ieşirea din indiviziune în acest caz, dacă unii dintre coproprietari se opun.

Liviu S.Bordaş

Va multumesc tuturor pentru pareri si raspunsuri, cam asa am gandit si eu !
@ spiriduş, dacă ai gîndit ca noi, nu îţi va fi greu să iei o decizie înţeleaptă. După cum ai putut vedea, părerile celor care ţi-au răspuns converg!

:fight:

Liviu S.Bordaş

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se pot vinde sau nu parti din proprietatea comuna? elga50 elga50 [b]Numai cu acordul tuturor proprietarilor.[/b] Iata ce ne spune [b]Legea nr. 60/ 2012 [/b]privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. ... (vezi toată discuția)
Se poate vinde o uscatorie de bloc la parter chiar daca nu sunt de acord tori ? spiridus spiridus Buna ziua tuturor oamenilor de suflet care raspund celor in nevoi.... Am si eu o mare nedumerire si va rog din suflet sa-mi ascultati povestea si sa-mi ... (vezi toată discuția)
Achizitionare uscatorie,spalatorie raku84 raku84 Salut, Am si eu o problema:vreau sa achizitionez uscatoria scarii pe care locuiesc dar unele persoane de pe aceasta scara au sotul/sotia decedata.Am vorbit ... (vezi toată discuția)