avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1836 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... state de plata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

state de plata

este obligatoriu semnarea statului de plata lunar?si in cazul in care angajatul nu a vazut asa ceva de cand s-a angajat el ,ci doar a primit un fluturas pe care il poate scrie si el la calculator ce poate face el ?
Cel mai recent răspuns: orhacam , utilizator 13:45, 22 Septembrie 2008
Da, in cazul in care plata se face prin casierie (cash) este obligatoriu ca statele de plata sa fie semnate intrucat sunt singurele documente cu care angajatorul poate proba plata salariului catre angajat; daca insa plata salariului se face pe card, nu mai este nevoie ca statele sa fie semnate deoarece angajatorul poate proba plata cu documentele de virare a banilor in contul angajatului. Fluturasul de salariu nefiind un document semnat si eventual stampilat de angajator nu constituie document probator, acesta fiind doar un material informativ pentru angajat.
zgubi71 a scris:

este obligatoriu semnarea statului de plata lunar?si in cazul in care angajatul nu a vazut asa ceva de cand s-a angajat el ,ci doar a primit un fluturas pe care il poate scrie si el la calculator ce poate face el ?


Dovada executării contractului individual de munca se face prin prezentarea de către angajator a documentelor de plata a
salariilor, in speta, a statelor de plata.
In cazul in care exista indoieli cu privire la intocmirea statelor de salarii, va puteti adresa ITM-ului cu o sesizare in scris.
persoanele al caror contract este suspendat pe motiv de ingrijire copil pana la doi ani se trec pe statul de plata pana la revenirea din cic? multumesc.
Salariatii ale caror CIM sunt suspendate sunt trecuti in statul de plata pentru ca ei sunt inca salariati pana la incetarea CIM.
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordarea salariului prin casierie, procedură Daliborka Daliborka Buna ziua in cazul acordarii salariul cash si nu pe card? pe langa semnarea fluturasului,angajatul trebuie sa se semneze si o dispozitie de plata? ma gndesc ... (vezi toată discuția)
Virarea salariului pe card LeonardoB LeonardoB Buna ziua! Am 19 ani si de 8 luni lucrez la o firma privata de tamplarie. In cele 8 luni nu au existat intarzieri ale salariilor sau alte probleme. Insa ... (vezi toată discuția)
Plata salariului guritza25 guritza25 Buna ziua, Am o mica nelamurire in legatura cu plata salariului la fostul loc de munca: am fost angajata cu data de 15 ianuarie si am lucrat pana la data ... (vezi toată discuția)