avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1856 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Virarea salariului pe card
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Virarea salariului pe card

Buna ziua! Am 19 ani si de 8 luni lucrez la o firma privata de tamplarie.
In cele 8 luni nu au existat intarzieri ale salariilor sau alte probleme.
Insa salariile se primesc cash, in mana, lunar, de toti angajatii.
Dorinta mea este sa primesc salariul pe card. Insa sunt conviins ca, daca imi deschid cont la o banca, angajatorul imi va refuza cererea de virare a salariului pe card.
Exista vreo lege care sa il oblige pe angajator sa vireze salariul in contul indicat de angajat la solicitarea acestuia?
Sau ceva care sa imi ofere castig de cauza fara sa risc pierderea locului de munca?
Cel mai recent răspuns: Profesional New Consult , Consilier juridic 11:31, 26 Iunie 2015
Buna ziua,
Din cate stiu nu exista o asemenea prevedere, ci doar aceea ca in cazul virarii salariului pe card, salariatul poate cere plata la casierie, cash, nefiind obligat sa suporte cheltuielile cu comisioanele bancare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reducerea fortata a veniturilor prin virarea salariului pe card papusa1408 papusa1408 Buna ziua! Lucrez de doi ani si jumatate la un angajator, care in tot acest timp nu a dorit sau intrunit conditiile pentru a negocia cu vreo banca eliberarea ... (vezi toată discuția)
Obligata de angajator sa-mi deschid cont la o anumita banca alexiaalina alexiaalina Pot fi obligata sa-mi deschid cont la o banca anume impusa de angajator pentru a-mi putea primi salariul?? multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Plata salariului CezarDugan CezarDugan Exista vreo prevedere legala care sa interzica sociatatii la care lucrez de a ma obliga sa primesc salariul in contul unei banci anume ? Societatea la care ... (vezi toată discuția)