avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1127 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... M-am saturat de INM pana peste cap!!!
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

M-am saturat de INM pana peste cap!!!

Sunt un candidat care a dat de 6 ori la inm! Am invatat pe rupte! am trecut de trei ori de grilele juridice(2003,2005 si 2008). Anul asta am facut 73 de puncte la juridic si 44 la rationament! Am avut ghinionul sa pic la comisia nr 2 !!Mi-au dat 8.50. si mi-au naruit visul de a devenii procuror.m-am saturat de examenul lor de tot rasul!! De fapt nu noi candidatii ne facem de ras, ci ei prin "istetimea" de care dau dovada in organizarea concursului.Si ca mine sunt multi care isi doresc nespus sa devina magistrati, invata pe branci si nu intra! Ce sa mai fac sa devin ceea ce imi doresc?Daca spun ca imi doresc din pasiune ei nu ma cred si ma acuza ca daca devin procuror abuzez de autoritatea autoritatii! Absurditati!! Care mai da la inm de 6 ori daca nu din pasiune! Nu mai am cuvinte! va rog sa-mi scuzati limbajul poate mai dur dar sunt foarte suparat. Un examen de o asemenea capacitate sa depinda de un absurd interviu? Cand ma clasez in primii 130? Unde s-a mai pomenit asa ceva? Cinste examinatorilor din comisiile 1 si 3!, care si-au dat seama de nobila lor misiune si nu au facut din acest interviu un interogatoriu de sorginte comunista! Cat subiectivism si cata miselie la comisia nr.2!!Daca obtineam peste 9 la interviu si as fi picat din cauza concurentei jos palaria! frate au fost mai buni decat maine! Dar sa te pice la interviu este batjocoritor! oricum felicitari celor intrati!!
Cel mai recent răspuns: zz-man , utilizator 10:18, 1 Octombrie 2008
Stimate Coleg!
Îmi pare foarte rău ptr. situaţia în care te afli.
Dacă te mai încălzeşte cu ceva, ptr. a-ţi alina durerea, vezi mesajul meu de la secţiunea "ADMITERE INM 2008", pag. 131.
sincer , imi pare rau pt ceea ce ti s-a intamplat...este cam dramatic. si eu am luat o nota destul e mica la interviu..noroc ca nu mi-a afectat prea mult media...insa am constatat ca este pur subiectivism la aceasta proba..depinde de starea lor de spirit, de sensul in care decurge discutia, ceea ce inseamna ca este o mare nedreptate sa te pice practic la examen pt ca nu ai zis unele chestii pe care ei asteptau sa le spui...nu cred ca iti poti dezvalui valoarea in 15 min si in tonul pe care l-au dat ei discutiei...si cu atat mai mult sa depinda "soarta" ta de aceasta 'discutie'.
...in ceea ce priveste componenta comisiei..eu am inteles ca se schimba in fiecare zi de interviu..nu stiu sigur daca informatia pe care am primit-o e corecta.
raman la ideea ca ai fost nedreptatit.
Iti trebuia cel putin 8,65 la interviu ca sa faci media 7,insa chiar daca ti-ar fi dat 9 sau 10 la interviu ,media ta era cu putin peste 7 ,si avand in vedere ca se intra in ordinea mediilor nu stiu daca aveai sanse sa intri.Asa ca nu stiu daca interviul a fost de vina ,ci faptul ca punctajul obtinut la grila ,73 e destul de mic ,si la logica la fel .Daca o sa observati in urma afisarii rezultatelor finale,cei care am avut 73 de puncte la grila nu prea am avut sanse prea mari de reusita,spun asta dupa ce mi-am calculat punctajul si dupa ce am vazut ca sunt destul de multi care au 74, 75 la primul test si chiar la logica unde anul asta s-au obtinut note foarte mari.
De asta eu ma asteptam la lucruri de genul asta pt ca cel mai mult conteaza nota obtinuta la testul grila ,e totusi 75% din media finala.
Cele mai mari sanse de reusita le-au avut cei cu 75 sau peste 75 puncte la grila,sau cu 74 ,in conditiile in care aveai norocul sa faci al doilea rezultat la logica 81 ;).
Imi pare rau pt. toti cei care au incercat de atatea ori la INM ,meritau sa intre poate mai mult decat altii ,insa asa e viata,uneori e foarte nedreapta:stunned: ,insa uneori te rasplateste tocmai cand te astepti mai putin...Nu disperati pana atunci !:)
Te inteleg mai bine decat oricine! Pana anul asta am simtit si eu gustul amar al esecului.Diferenta e ca nu am trecut niciodata de grila, insa am fost ani de zile foarte aproape de 80.
M-am considerat foarte nedreptatita si ghinionista.
Anul asta, a 6-a oara, cand m-am prezentat fara sa mai sper, am intrat si pe un loc la care nu as fi visat niciodata.
Te inteleg cum te simti, dar iti doresc sa te remontezi si sa nu lasi speranta sa moara.Fericiria pe care o simt acum a meritat toti acesti ani de frustrari si esecuri.
Ar fi pacat ca oameni ca tine, care si-ar face meseria cu pasiune si ar respecta profesia cu adevarat sa se piarda si sa nu intre in sistem.Si inca ceva.... NICIODATA NU E PREA TARZIU!
Sper ca intr-o zi sa intru pe acest forum si sa imi spui ca ai reusit si ca a meritat cu adevarat sa treci prin ce treci tu acum!
Cred ca rana e prea prospata si ca nu te vei lasa, dupa ca va trece supararea esecului!
Mult mult noroc!!!!!!
Costinescu, daca ai dat anul acesta pentru a 6-a oara examen, inseamna ca poti avea 5 ani vechime in profesie deja. Ai putea sa dai examenul pentru cei cu minim 5 ani experienta juridica, in noiembrie parca se organizeaza din nou.

Alte discuții în legătură

= admitere inm 2008 = mikesid mikesid Se pare ca si anul acesta, ca si in anii trecuti, concursul se va desfasura in perioada august - septembrie. Asteptam noutati ! (vezi toată discuția)
Spete la magistratura? ofena ofena se mai dau spete la magistratura sau au ramas doar cele doua grile si interviul? (vezi toată discuția)
Lamuriri examen intrare in magistratura Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Am inteles ca nota finala de admitere pentru examenul de intrare la INM este media intre 75% din punctajul de la examenul eliminatoriu scris, 15 % ... (vezi toată discuția)