Va supun atentiei o problema dificila si va rog sa ma ajutati Am avut un proces civil fond funciar pe rol la Judecatorie si am castigat, la recurs am pierdut Tribunalul facand dreptate adversarilor nostri. Intre timp Primaria ne elibereaza o adresa in care ne spune tot adevarul despre suprafata de pamant ocupata abuziv si cu aceasta adresa am cerut revizuirea sentinei date de Tribunal.Cererea de reviziure am depus-o in termen de 30 de zile si este respinsa de Tribunal ca fiind tardiva si ne obliga sa platim cheltuieli de judecata. Tribunalul nu ne-a trimis hotatararea data la revizuire si m-am trezit cu o adresa de la executorul judecatoresc sa platesc cheltuielile de judecata plus cheltuielile aferente fara ca eu sa am hotararea data de tribunal. Va intreb ce sa fac in acest caz? poate executorul sa ma execute daca eu nu am o hotarare trimisa de tribunal?O alta problema e ca eu nu pot plati aceste cheltuieli de judecata pentru ca nu am niciun venit nici eu si nici sotia nu are la fel niciun venit, nici ajutor social nu primesc de la Primarie ca nu are fonduri, De aceea va rog sa ma sfatuiti ce trebuie sa fac si cui sa ma adresez sa nu fiu executat.
Multumim anticipat
În primul rând, dacă dvs nu aveți hotărârea motivată, asta nu înseamnă ca adversarii dvs nu o au. Astfel, puteți verifica pe portalul instanțelor, la instanța de domiciliu, dacă a fost încuviințată executarea silită.
În al doilea rând, eu unul nu văd cum ați putea evita executarea. Totuși, dacă plătiți în cel mult 15 zile de la primirea somației de la executor, puteți cere micșorarea cheltuielilor de executare, la instanța competentă.
Titlul executoriu este hotararea instantei def.investita cu formula executorie.Puteti incerca prin contestatie in anulare,ca tribunalul sa revina asupra propriei hotarari daca e vorba de o greseala materiala.Cereti si reducererea cheltuielilor in caz ca acestea sunt exagerat de mari fata de dificultatea spetei si munca depusa de avocatul partii advesre.
Sa fim seriosi...atentie la toate persoanele care sunt in sistemul judiciar, avocati si altfel de personalitati...revizuirea nu se poate accepta in nicio instanta din Romania asta, asa-zis democratica, de la judecatorie si pana la instanta suprema pentru ca asa se doreste, chiar daca partea interesata isi sustine cererea cu jurisprudenta interna si externa(vezi CEDO!), cu copii! Este nefiresc sa crezi in continuare, ca in Romania, vei castiga vreodata cand ai dreptate!
Revizuire
bcory
Buna ziua,
As dori sa stiu cum ar arata o cerere depusa la instanta prin care solicit [b]transferul de competenta[/b] in rezolvarea spetei catre instanta ... (vezi toată discuția)
Executare silita
monica_ka
Buna ziua!
Ma poate ajuta cineva cu un \"formular\" de plangere impotriva unui executor judecatoresc?
Pe 17.09.2010 a obtinut de la tribunal hotararea de ... (vezi toată discuția)