miriamtkee a scris:
Buna ziua,
In familia noastra s-a intamplat o tragedie, acum 3 saptamani. Cumnatul meu a murit in accident rutier. El conducea o Dacie 1310 veche dar rula corect, cu viteza de 70 km/h era drum in afara localitatilor, undeva la Draganesti-Olt, iar soferul care l-a ucis din culpa conducea un Logan nou, avea viteza de 160 km/h (un tanar de 18 ani care abia luase carnetul). Acest sofer, Cosmin Puiu pe numele lui, cred ca avea boala vitezei, pur si simplu inconstient! Pe aceeasi banda era o caruta cum sunt la tara trase de cal, era panta usoara si ...in panta a intrat in depasire, desi masina cumnatului meu se apropia, plus o viteza atat de mare. Cumnatul meu a observat ce manevre periculoase face Cosmin Puiu...asta rezulta dupa franele care se observa pe distanta de 20 m....el a vrut sa evite impactul si sa ii permita soferului retard sa intre pe banda lui. Cosmin Puiu insa nu a facut bucla corespunzatoare sa ocoleasca acea caruta..la viteza aia...a acrosat caruta si a intrat direct in stanga masinii unde se afla cumnatul meu, zdrobindu-l pur si simplu. Cumnatul meu virase mult in dreapta, aproape de sant, se pare ca tocmai ca sa ii faca loc.
El a murit doua zile mai tarziu. Acum e atat de greu...am inteles ca e necesar sa angajam un expert independent (tehnic) sa fim siguri ca e ok verificarea privind cauzele care au dus la accident. Niciunul dintre soferi nu consumase bauturi alcoolice. Insa Cosmni Puiu, inteleg ca e copilul unei doamne care lucreaza la RAR pe la Draganesti Olt, e genul de pustan care baraia motocileta prin satul Stoicanesti, Olt pana la 3 noaptea cu toba sparta(cum si in Buc se intampla) si care a avut si alte accidente usoare. M-ar interesa este unde gasesc expert tehnic autotizat? va rog sa ma ajutati cu o adresa. Si in cazul in care parintii ranarului incearca sa il scoata basma curata prin diverse tertipuri, el neavand venituri (probabil abia a terminat liceul) .........stim ca acum se da concamnare cu suspendare, oare in acest caz face puscarie daca nu poate plati daune? Sau Asirom, care e societatea unde avea RCA incheiat va plati absolut toate daunele. Mama soferului Cosmin Puiu a incercat sa faca o intelegere , e vb de o suma de nimic..10 000 RON, nici inmormantarea nu o acopera cu pomenirile crestinesti suma asta.. Cel decedat are un copil minor. Avea datorii de platit la banca. Ma gandesc ca pe langa pierderea imensa acum aceasta familie nefericita, sotia si copilul, se confrunta si cu probleme serioase materiale, datoria lunara fiind de peste 250 EURO la banci.
Nu am stiut unde sa ma adresez, inca, vom vorbi si cu un avocat insa e greu pt ca este o familie modesta. Nu au economisit bani, pentru ca si-au renovat locuinta, cine se gandea la asa o drama :(
Va rog sa ne ajutati,
Multumiri si multa sanatate, Mir
In dosarul penal deschis in urma accidentului sotia si copilu, l in mod obligatoriu trrebuie sa se constituie parti civile sa formuleze cereri si sa depuna acte in sprijinul dovedirii solicitarilor despagubirilor , de asemnea fiind necesar sa apeleze la serviciile de asistenta si reprezentare juridica calificata .
Sa solicite prin intermediul politiei si parchetului sau instantei de judecata ca baroul sa le asigure un aparator din oficiu in calitate de parti vatamate.
Sunt multi tineri avocati din oficiu care isi vor face datoria la fel ca un aparator ales, in orice caz apelati la ajutorul la asistenta juridica deoarece legea acum le permite ! Sa nu lase cauza pe latura penala si pe cea civila in voia sortii, tocmai pentru a obtine despagubirile de la asigurator si obligarea faptuitorului la plata despagubiriloe si daunelor morale .